Uskoro rekonstrukcija i izgradnja parka na Pećanima u Prijedoru, za radove 3 miliona KM

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i generalni direktor ArcelorMittal-a Prijedor Mladen Jelača potpisali su u petak sporazum o rekonstrukciji i izgradnji gradskog parka na Pećanima što je donacija vrijedna 3 miliona KM.

Ovim sporazumom kompanija ArcelorMittal Prijedor prihvata da, kao izraz društvene odgovornosti i iskazanog interesa Grada Prijedora, izvrši rekonstrukciju i izgradnju gradskog parka i fudbalskog terena za djecu u naselju Pećani, u vidu donacije, a u skladu sa idejnim rješenjem koje je odobreno od strane Grada Prijedor čija je vrijednost oko 3 miliona KM.

Gradonačelnik Javor se zahvalio firmi i direktoru na iskazanoj želji da kao društveno odgovorna kompanija uloži veoma značajna sredstva.

“Siguran sam da će na ovaj način poboljšati saradnju i odnose ne samo sa gradom Prijedorom već i odnos prema našim sugrađanima”, rekao je Javor novinarima.

On je naveo da je obaveza grada da obezbijedi tehničku dokumentaciju.

“Mislim da ovakav projekat dugo nije viđen, ne samo u Prijedoru već i u ostalim gradovima i opštinama širom naše Republike Srpske”, istakao je Javor.

On je naglasio da će za sve generacije biti mjesta i sadržaja, da će se raditi fudbalski teren s vještačkom travom, košarkaški ispod nivoa zemlje sa funkciojm i amfiteatra, biciklistička i trim staza i mnogi sadržaji za djecu.

On je podsjetio da se na Pećanima radi i rekonstrukcija Ulice mitropolita Petra Zimonića, da je tender za izgradnju novog vrtića upravo zatvoren i da se sada počinje i ovaj park koji je na dobrobit ne samo mještana ovog naselja već i cijelog grada jer ga mnogo ljudi koristi.

“Kada pogledamo Pećane prije dvije-tri godine i kada pogledamo Pećane danas, vidimo ogroman pomak”, dodao je Javor.

Jelača rekao je da se na ovoj ideji radi oko godinu dana, da je kompanija i do sada mnogo novca uložila u lokalnu zajednicu, ali da će ova investicija biti i vidljivija i veća od dosad realizovanih pojedinačnih projekata.

“Želimo sljedeće godine, kad obilježavamo 20 godina rada ovdje u Prijedoru, da i promovišemo i da završimo projekat koji želimo da u tom periodu bude završen. Cijenili smo da to mora biti zaista vidljiv projekat, projekat koji je za sve građane kroistan, na zadovoljstvo mnogih uzrasta”, dodao je Jelača.

Arhitekta Bojan Šipka, autor idejnog rješenja, rekao je da je i današnji park nastao zahvaljujući rudarstvu na ovom području, a da se sada modernizuje opet zahvaljujući toj industriji.

“Današnji park ima 27.000 kvadratnih metara. Novim rješenjem će se on proširiti na 38.000 kvadrata. Za 50 odsto će se povećati površina pod visokim rastinjem, takođe i prostor zelenila. Poprimiće potpuno novu atmosferu u odnosu na ono čemu danas najviše služi, a to je kao veza između naselja Pećani i ostatka grada”, naveo je Šipka.

Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci.

(Akta.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.