Bod sa gostovanja za mirnu završnicu takmičenja

Fudbaleri Bratstva odigrali su, u nedelju, zadnju gostujuću utakmicu ove takmičarske sezone. U okviru 25. kola Regionalne lige Zapad Bratstvo je igralo u Novoj Topoli protiv ekipe Lijevče.

Iako dosta oslabljeni, bez trojice startnih igrača, izabranici Eldina Turkanovića dali su sve od sebe da se kući vrate neporaženi i da osvoje jako bitan bod iz ovog susreta.

Sredinom prvog poluvremena, domaćini su uspjeli da slome našu odbranu i postignu gol za vodstvo od 1:0. Taman kada se činilo da će se sa tim rezultatom otići na odmor, nakon prekida u 46. minuti Ejdo Softić glavom poravnava rezultat na 1:1 i vraća sve na početak za drugo poluvrijeme.

U nastavku meča gledali smo isti scenario,  fudbaleri Lijevča prelaze u vodstvo na 2:1 a desetak minuta prije kraja, ponovo glavom nakon prekida, ovoga puta Emini Abaz postiže izjednačujući pogodak za 2:2.

Ovim remijem Bratstvo je osvojilo važan bod sa kojim se učvrstilo na sredini tabele na 7. mjestu i mogu mirno odigrati utakmicu posljednjeg kola koju će igrati u iduću nedelju na domaćem terenu.

Čestitke igračima a posebno treneru na odlično odigranom nastavku sezone i ostvarenju planiranog cilja.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.