Predavanje – Budi mentalno jak/a

Koliko je teško nositi se s izazovima svakodnevnog života i kako sebi pomoći u tim situacijama?

Život donosi razne izazove i situacije koje mogu biti izuzetno teške za nas. Bez obzira na to koliko smo jaki i otporni, svakodnevne borbe mogu nam biti izazovne. Svi mi prolazimo kroz takve trenutke, a neki od nas se suočavaju s većim izazovima nego drugi. Bez obzira na to što može biti teško, važno je znati da niste sami.

Postoje načini kako sebi možete pomoći i kako možete pomoći drugima u teškim situacijama. Ponekad je dovoljno razgovarati s nekim o svojim osjećajima, a ponekad će biti potrebno tražiti pomoć stručnjaka.

Ne morate se stidjeti svojih osjećaja i potreba. Važno je prihvatiti da svi prolazimo kroz različite faze u životu i da ne morate biti savršeni. Svi smo ljudi i imamo svoje granice. Važno je prepoznati kada treba zatražiti pomoć i biti otvoren prema opcijama koje su nam dostupne.

Stoga, pozivamo vas da se pridružite predavanju o različitim načinima kako se nositi s izazovima svakodnevnog života. Naučite kako sebi i drugima možete pomoći kada se borba učini preteškom. Nemojte se osjećati sami u svojim izazovima i ne dopustite da vas strah ili stid zaustave da zatražite pomoć.

Predavanje će se održati u nedelju 26. marta 2023. godine u Kući mira u Kozarcu sa početkom u 14:00 sati.

Predavači: Dr. Sci. Naser Balić i autorica knjige “Duša s ožiljkom” i NLP praktičar Adisa Avdagić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.