U Mostaru održan ”Koncert prijateljstva”

Muzički centar Pavarotti okupio je u ponedjeljak navečer djecu iz Srebrenice, Bratunca, Prijedora, Mostara i Niša, koji su na ”Koncertu prijateljstva” izvodili tradicionalne pjesme iz BiH, Hrvatske i Srbije, te hitove domaće i svjetske pop-rock scene.

Koncert je održan u organizaciji udruge iz Srebrenice ”Kuću dobrih tonova” i USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. U proteklih 13 godina ovaj koncert je izveden 150 puta u BiH, regiji i Europi.

Danas se nalazimo u Mostaru, a ovo je niz spajanja mladih ljudi iz regije koji je sasvim spontano krenuo. Krenuli smo malim koncertom koji je onda prerastao u koncert u Prijedoru pa zatim onaj u Bijeljini, Nišu, a danas smo ovdje i svakom koncertom postajemo sve veći, rekao je generalni direktor i predsjednik udruge ”Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice Ismar Porić.

Dodao je kako se kroz ovaj program, na drukčiji i neforsirani način, spajaju djecu s ovih prostora da se kroz glazbu zabave, upoznaju, razmijene iskustva te da kroz sve to stvore identitet.

Ovo je jedno opušteno druženje, moramo ulagati u mlade ljude jer ne preostaje nam ništa drugo. Oni su naš oslonac u budućnosti, na nama je kakvi će oni biti. Putovanja šire vidike, mi im dajemo alate da stvore svoje mišljenje, smatram da oni mogu stvoriti svoje mišljenje koje je drugačije nego što ga u regiji ima većina ljudi, moraju ulagati u sebe i izvući najbolje iz situacije, poručio je Porić.

Na koncertu su nastupila i djeca iz Niša, članovi glazbene radionice ”Čarobna nota”. Po riječima njihove voditeljice Miljane Radivojević, ”Čarobna nota” djeluje devet godina, a radi se o glazbenoj školi u kojoj djeca od 4 do 17 godina uče sve što je vezano za glazbu.

Mi već godinama unazad surađujemo s Ismarom, Hildom, s mnogim prijateljima, a danas smo ovdje u Mostaru. Svi se lijepo druže, super im je i ovo je jedan zajednički skup na kojima obrađujemo i publici nudimo pjesme koje su nam omiljene, bosanske, srpske, hrvatske, rock, domaće strane, izjavila je Radivojević.

Otkrila je i kako obično publika reagira na ovaj koncert.

Publika je oduševljena izborom i izvedbom, izvode se razne stvari, starije podsjećamo na vremena iz njihove mladosti i slično. Djeca pri tome uče nešto za što nikada možda nisu čuli niti znali. Najbitnije je da se djeca druže i da sklapaju neraskidive veze i kontakte, istaknula je Radivojević.

Koncertom se šalju univerzalne poruke povjerenja, razumijevanja i odgovornosti svih za bolju i ljepšu budućnost te je kao takav dio USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji provodi humanitarna organizacija Catholic Relief Services (CRS), a partner u Mostaru im je ekipa iz Mostar Rock Schoola.

(obican.info)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.