Duratović: S Viškovićem o ministru PzD u Vladi RS

Na sastanku predstavnika Pokreta za državu, koji je održan danas u Banjoj Luci, a kojem su prisustvovali predstavnici većine stranaka članica Pokreta, razgovarano je o dosadašnjem djelovanju Pokreta unutara Narodne skupštine RS (NSRS), dosadašnjim imenovanjima na određene pozicije i o njegovom budućem djelovanju.

Potpredsjednik NSRS Mirsad Duratović je nakon sastanka izjavio Feni da je poseban akcenat bio na prijedlog imenovanja Sevlida Hurtića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH, “gdje je Pokret sada ostao bez ministarske pozicije u Vladi RS-a, a što je bio jedan od uslova za ulazak u skupštinsku većinu i podršku Vladi RS-a”.

– Dogovoreno je da će se u narednim danima dogovoriti sastanak s premijerom Radovanom Viškovićem, da se vidi sada dalji status Pokreta unutar Vlade RS – kazao je Duratović.

Upitan da li je na današnjem sastanku razgovarano o saopćenju Stranke za BiH u kojem je navedeno da Pokret za državu nema podršku te stranke, Duratović je kazao da je razgovorano i o tim nekim najavama.

– Na žalost, odnosi iz Federacije se polako prelijevaju i na odnose unutar Pokreta. Nisam nigdje čuo, a možda je rečeno, šta su razlozi zbog kojih Stranka za BiH smatra da je Pokret za državu izdao ciljeve i ono osnovno zbog čega je formiran – naveo je Duratović.

Kaže da bi volio od predstavnika Stranke za BiH da čuje šta je osnovni motiv zbog čega oni smatraju da je Pokret izdao ciljeve zbog kojih je formiran.

Duratović je istaknuo da Pokret za državu nastavlja da radi.

– Pokret za državu nastavlja da funkcioniše i radi kao klub poslanika u NSRS i kao delegati u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda RS. Kao što i unutar svake stranke postoje određena neslaganja, pogledi i putevi prema ostvaranju nekog cilja, tako i u unutar kolacija, manjih ili većih, postoje različiti pogledi, gdje se mišljenja i politički ciljevi određenih političkih partija ili stranaka ne dodiruju baš u najboljoj mjeri i onda se pokušava iznaći rješenje koje će biti na zadovoljstvo svih članica Pokreta za državu – zaključio je Duratović.

( FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.