Humanitarna organizacija iz Austrije “Bauern helfen Bauern” posjetila je područje Kozarca i grada Prijedora.

U ponedeljak, 26. septembra 2022. godine, delegacija humanitarne organizacije iz Austrije “Bauern helfen Bauern”, na čelu sa Dorajom Eberle, jednom od najznačajnijih humanitarki Europe – dobitnicom najvišeg priznanja predsjednika Austrije za humanitarni rad – posjetila je područje Kozarca i grada Prijedora.

Delegaciju iz Austrije su ugostili predstavnici naših najznačajnijih preduzeća – Farme “Arifagić Invensment” i “Austroneta” iz Kozarca – te goste iz Austrije upoznali sa svojim radom i budućim planovima.

Delegacija iz Austrije je poslije toga posjetila Vatrogasno društvo Kozarac i održala sastanke sa nevladinim organizacijima i kulturnim institucijama: “Srcem do mira” u Kozarcu, Humanitarnom organizaciju “Kozarac” u Kozarcu, Izviđačkim kampom “dr. Mladen Stojanović” u Prijedoru, Bosanskim kulturnim centrom u Prijedoru i Humanitarnom organizacijom “Humano Brdo” iz Prijedora. Upriličena je i posjeta domaćinstvu Jakupović u Prijedoru.

Humanitarna organizacija “Kozarac” i Bosanski kulturni centar Prijedor su gostima uručili i prigodne zahvalnice za njihov humanitarni rad na području naše zemlje.

Prilikom posjete udruženju “Srcem do mira”, Doraja Eberle je posadila jedno drvo mira, kao simbol nastojanja i njene organizacije da se na ovom području očuva i razvija mir među svim narodima.

U okviru posjete, delegacija iz Austrije je posjetila Crkvu Mehmedovu gdje je upriličina recitacija istoimene pjesme, prevedene na njemački jezik, autora Amela Suljića. Delegaciji je poklonjena i stilizovana verzija pjesme koja sadrži bosansku verziju i prevod na njemački. Na druženju u planinaraskom domu na Mrakovici, delegaciju iz Austrije je počastio recitacijom svoje pjesme na njemačkom jeziku i pjesnik Muhidin Šarić.

Delegaciju za doček gostiju iz Austrije su činili: Sanel Jakupović, Admira Jakupović, Anita Hodžić i Amel Suljić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.