Redovna mjesečna pomoć za najugroženije porodice

Humanitarna organizacija Kozarac onovana je u Austriji prije nepune dvije godine sa ciljem pomoći i podrške Kozarcu, njegovim najugroženijim stanovnicima ali i udruženjima, klubovima i drugim organizacijama koje djeluju na području Kozarca.

U svojim dosadašnjim aktivnostima pomogli su u nekoliko stotina slučajeva i za relativno kratko vrijeme postigli zavidne rezultate rada.

Pored raznih vidova pomoći koje ova organizacija realizuje, HO Kozarac redovno, mjesečno pomaže 20 najugroženiji porodica sa prehrambeno-higijenskim paketima.

Sredinom svakog mjeseca, koordinatorica Humanitarne organizacije Kozarac, Sara Arnautović-Gluhić pripremi i podjeli pakete ovim porodicama.

I danas je Sara odradila ovaj posao a ukupna vrijednost podjeljenih paketa je 3200 KM.

Pored hrane i sredstava za higijenu često se u paketima dijele lijekovi i odjeća, u zavisnosti od trenutne potrebe.

Ove redovne pomoći i sve ostale akcije i aktivnosti ne bi bile moguće bez financijske podrške članova, zbog toga pridružite se i osnažite Humanitarnu organizaciju Kozarac u njenom radu.

Uz napomenu da: Humanitarna organizacija Kozarac, organizuje u subotu, 15. oktobra 2022. godine, sa početkom u 18 sati, 2. Humanitarno druženje kozarčana i prijatelja u Austriji, (Schwanenstadt). Gosti večeri su Eso Balić i Time out band:

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.