Porodica Kulenović poklonila100 m2 zemljišta za proširenje stadiona FK Bratstva

Kulenovići su, u prijeratnom Kozarcu, bili jedna od poznatih i uglednih porodica a jedna od njih bila je i porodica Rešada Kulenovića.

Rešo je volio sport, starije generacije pamte ga kao odličnog fudbalera koji je svoje prve fudbalske korake napravio u Bratstvu, a svom klubu ostao je vjeran do kraja karijere. Kao sportista i čovjek dao je ogroman doprinos radu kluba.

Zločini i tragedija koji su se desili u Kozarcu ‘92. godine nisu zaobišli ni njihovu porodicu. Ubijen mu je sin Muamer, kozarački ljiljan u cvijetu mladosti sa nepunih 30 godina, kuća im je opljačkana i zapaljena a Rešo sa suprugom Sabihom i drugim sinom Amirom, nakon logorskih tortura i protjerivanja završava u dalekoj Americi.

Od početka povratka u Kozarac, Kulenovići su obnovili kuću i redovno, godišnje, dolazili u Kozarac, ponajviše u traganju za tijelom sina Muamera.

Rešo, nažalost, nije doživio da pronađe kosti svoga sina, preselio je na Ahiret prije nekoliko godina u Americi. Sin Amir zajedno sa majkom nastavio je i dalje da dolazi i da traga za bratom.

Tako su i ovoga ljeta došli u Kozarac i konačano našli smiraj ukopavši Muamera. Njegovi posmrtni ostaci su pronađeni na području Prosara – Bijakovac a ukopan je 20. jula na kolektivnoj dženazi.

Svima nam je poznato da je Uprava FK Bratstva krenula sa projektom proširenja i uređenja stadiona Bratstva. Radovi na stadionu su u odmakloj fazi, i ubrzo, u zavisnosti od naše financijske podrške ovom projektu, stadion bi mogao biti proširen i završen.

U nastojanju da obezbjedi dovoljno prostora za sam stadion ali i buduće popratne objekte Uprava kluba obratila se porodici Kulenović, koja zemljom graniči uz stadion Bratstvo, da kupi dio zemlje koji je bio prijeko potreban kako bi se ispravila buduća parcela FK Bratstva i dobio dodatni prostor.

Kada su članovi uprave kluba posjetili Sabihu i Amira i pitali ih o mogučnosti kupovine tog komada zemlje, oni su im bez puno dvoumljenja rekli da će draga srca taj dio zemlje pokloniti FK Bratstvu, jer je i Rešo igrao i živio za Bratstvo.

Članovi uprave kluba Salko Saldumović i Kasim Kusuran sa predsjednikom kluba Zijadom Kusuranom uručili su juče zahvalnicu porodici Kulenović i izrazili veliku i iskrenu zahvalnost ispred kluba, za poklonjenih 105 m2 zemljišta.

Ovo je velika gesta vrijedna pažnje i za svaku pohvalu, primjer kako se voli i pomaže Kozarac.

Više u videu:

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.