Panel-diskusija “Poslije logora, šta je meni mir?”, promocija knjige “Elegija o Kozarcu”, autora Muhidina Šarića; “Kolaži sjećanja – Kozarac nekad i sad”, autora Amela Bešlagića.

Sinoć je u organizaciji Humanitarne organizacije “Kozarac” iz Kozarca upriličena manifestacija povodom obilježavanja 30. godišnjice stradanja u Kozarcu.

U okviru manifestacije, organizorana je panel-diskusija na temu “Poslije logora, šta je meni mir?”, promocija knjige “Elegija o Kozarcu”, autora Muhidina Šarića, te nastup mladih autora koji su nam prezentirali svoje literarne sastave. Na kraju manifestacije, gosti su mogli pogledati izložbu fototografija “Kolaži sjećanja – Kozarac nekad i sad”, autora Amela Bešlagića.

Učesnici sinoćnjeg programa su bili: Jusuf Arifagić, Anita Hodžić, Alma Semanić, Satko Mujagić, Sabiha Turkanović, Amel Suljić, učenici: Alara Karabašić, Elma Halak, Ajdina Jauzović, Sara Đonlagić, te autori: Muhidin Šarić, Amel Bešlagić, autori/učenici – Selma Bahonjić i Melisa Hukić. Anesa Javor iz opravdanih razloga nije mogla prisustvovati večerašnjem programu.

Ova prilika je iskorištena i za dodjelu zahvalnica, da se na takav način odužimo, barem simbolično, ljudima koji su dali veliki doprinos razvoju lokalne zajednice, ali i Bosne i Hercegovine u cjelini. Zahvalnice Humanitarne organizacije “Kozarac” su dobili: Ervin Blažević i UG “Optimisti2004” (Za humanitarni angažman i veliki doprinos razvoju lokalne zajednice.), Satko Mujagić i Udruženje “Platform BiH” (Za njihov doprinos u borbi za očuvanje i odbranu integriteta Bosne i Hercegovine.). Mujagiću i Udruženju “Platform BiH”, zahvalnice će biti uručene naknadno, jer je Mujagić bio, iz opravdanih razloga, spriječen da sinoć bude s nama, ali je panel-diskusiji prisustvovao putem videobraćanja.

Izložba Amela Bešlagića će biti dostupna za posjete gostiju, u bašti Cafe bara “Aqua”, sve do 25. 7. 2022. g.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.