Manifestacija povodom obilježavanja godišnjice stradanja u Kozarcu

Povodom obilježavanja 30. godišnjice stradanja u Kozarcu, Humanitarna organizacija “Kozarac” Kozarac organizira: izložbu slika “Kolaž sjećanja – Kozarac nekad i sad”, autora Amela Bešlagića, panel-diskusiju “Poslije logora, šta je meni mir?”, književnu večer koja će se sastojati od promocije knjige “Elegija o Kozarcu”, autora Muhidina Šarića i nastupa mladih autora.

Učesnici programa su: Jusuf Arifagić, predsjednik Udruženja logoraša Kozarac, predstacnici kulturno-društvenog života lokalne zajednice, zajedno sa predstavnicima logoraša i dugogodišnjim stručnjakom za pshioterapiju postraumatskih stresnih poremećaja: Anita Hodžić, Satko Mujagić, Sebiha Turkanović i Naser Balić. Oni će, u okviru panel-diskusije, govoriti o različitim temama vezanim za život logoraša u miru, o njihovim iskustvima, posljedicama i životu kojeg oni danas žive s “logorom u sebi”, o načinima i mehanizmima kroz koje je moguće bolje i efikasnije suočavanje sa traumom.

U okviru književne večeri, o knjizi Muhidina Šarića će govoriti: Amel Suljić, Anita Hodžić, Alma Semanić (učenici, volonteri HOK-a: Alara Kadabašić, Elma Halak, Hamza Blažević, Ajdina Jauzović, Sara Đonlagić). Knjiga “Elegija o Kozarcu” tematizira stradanje civilnog stanovništva na području Kozarca, ističući nadu u bolji i pravedniji svijet, značaj zavičaja uopšte, ali i njegove uloge u kreiranju ljudskog identiteta. Svoje literarne radove na temu značaja rodnog kraja i Bosne i Hercegovine će predstaviti učenici: Selma Bahonjić, Melisa Hukić i Anesa Javor.

Manifestacije počinje u 19:30h u sali Caffe bara “Aqua”, srijeda, 20. juli.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.