Bh.dijaspora odlučna: Vraćamo ljude u domovinu Bosnu i Hercegovinu!

Proteklog vikenda u Sarajevu je organizovan događaj gdje su predstavnici BiH dijaspore govorili o napretku naše zemlje i njenoj budućnosti.

– Broj učesnika je bio malo manji od onoga što sam ja očekivao, ali je bio sasvim dovoljan da imamo kvalitetne diskusije. Jako sam zadovoljan sa pokazanim, rekao je Satko Mujagić.

Pokret Snaga domovine je okupio sve one koji vole svoju domovinu.

– Imali smo 4 teme – Izbori 2022, vladavina prava, ekonomija i zaštita životne sredine. Pozvali smo različite NGO da učestvuju u našem radu, rekao je Elmedin Leleta, dio radng tiijela pokreta Snaga domovine.

Gospodina Satka Mujagića su na konferenciji prozvali “gospodin Schengen” kao najpozvanijeg da govori o vladavini prava.

– Ja jesam stručnjak za Schengen. Bio sam i član tima koji je evoluirao dokle je Hrvatska stigla u implementaciji granične kontrole. Pratim situaciju u BiH i znam dovoljno da moderiram, ali tu je bilo i nekoliko ljudi koji znaju više. Imali smo jako dobru diskusiju u vezi toga i bilo je dobrih ideja. Gordijev čvor u koji smo upali Dejtonom traži rješenje da bude svima dobro, dodao je Satko Mujagić

– Izbori 2022 nam je bitna tema, jer od njih zavisi koliko će se popraviti politička klima za povrata dijaspore u BiH, kaže Laleta.

Sve detalje gostovanja članova pokreta Snaga domovine pogledajte u video prilogu:

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.