Zmajevi ispustili pobjedu protiv Crne Gore u uzavreloj atmosferi u Podgorici

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je rezultatom 1:1 protiv Crne Gore na gostovanju u trećem kolu UEFA Lige nacija. Susret u Podgorici odigran je u sjajnoj atmosferi pred navijačima obje selekcije.

Prvi zvanični susret između ove dvije selekcije otvoren je dobrom igrom Zmajeva, ali su prvi zaprijetili Crnogorci.

Igrao se treći minut kada je najraspoloženiji igrač Crne Gore večeras Vladimir Jovović s distance namučio Ibrahima Šehića koji je odbranio udarac.

Nakon toga BiH je u potpunosti preuzela inicijativu, a već u šestoj minuti imali smo sjajnu priliku. Miralem Pjanić je divno centrirao iz kornera, a udarac Denisa Hadžikadunića glavom sjajno brani Milan Mijatović.

Uslijedila je velika inicijativa BiH, ali ne i ozbiljne šanse. Sve akcije završavale su bez posljednjeg, ključnog dodavanja čime bi se omogućila gol-šansa za Edina Džeku ili nekog od preostalih ofanzivaca Zmajeva.

Zatišje je trajalo do finiša prvog dijela. U 41. minuti Crnogorci su imali najbolju šansu na utakmici. Već pomenuti Jovović je napravio fantastičan dribling, a onda pogodio prečku u trenucima kada je Šehić već bio matiran.

Poluvrijeme je završeno bez golova, a nastavak je BiH otvorila opsadom gola Crne Gore.

U 51. minuti Amir Hadžiahmetović je na vrhu šesnaesterca uhvatio sjajan volej-udarac, ali je Mijatović odbranio pokušaj.

Samo dvije minute kasnije nova odlična prilika. Nakon kornera iz prve šutira rezervista Luka Menalo, ali je ponovo priseban bio golman Mijatović koji je uhvatio loptu.

Inicijativa i izmjene Ivayla Peteva donijele su prevagu. Inicijativa je krunisana u 62. minuti kada su dvojica rezervista kreirala vodeći pogodak.

Luka Menalo se odlično snašao nakon asistencije Smaila Prevljaka i smušene reakcije odbrane Crne Gore tako da je BiH zasluženo povela.

Odličnu šansu BiH je imala i u 70. minuti. Prevljak i Menalo su išli “dva na dva” s odbranom Crne Gore, ali je junak prošle dvije utakmice šutirao direktno u stopera domaćeg tima iako je imao nekoliko boljih opcija.

Uslijedio je miran period igre koji je odgovarao Zmajevima, ali su onda Crnogorci poravnali gotovo bez ikakve igre.

Naivan gol primili smo u 77. minuti. Adam Marušić je prošao po desnoj strani, ušao u sredinu i šutirao, a lopta je od bloka prevarila nemoćnog Šehića.

Nakon primljenog gola, Zmajevi su krenuli u napad, a u 82. minuti s distance je prijetio Amer Gojak. Međutim, ofanzivna igra ostavila je mnogo prostora Crnogorcima koji su imali veliku šansu preko Marušića pet minuta prije kraja, ali je šutirao tik pored stative našeg gola.

Uprkos boljoj igri naše selekcije, ostali smo bez dva bitna boda jer je susret završen rezultatom 1:1. Nakon utakmice ostaje žal jer se činilo kako kontrolišemo igru u ključnim momentima, no naivno smo dozvolili povratak Crnogorcima u igru.

Utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi pred velikim brojem navijača, a fanovi BiH napravili su sjajnu atmosferu nakon što su došli iz raznih krajeva naše zemlje i Evrope.

BiH naredni susret igra već u utorak kada u Zenici od 20:45 gostuje Finska. Uslijedit će duel protiv Crne Gore u septembru, a grupu Lige nacija zatvaramo gostovanjem u Rumuniji također u septembru.

Rezultat i strijelci:

Crna Gora – BiH 1:1 (Marušić 77’ / Menalo 62’)

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

(klix)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.