Podrška organizaciji kolektivnih dženaza i izgradnji spomen-obilježja, Kozarac dobija islamski centar

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica godinama podržava organizaciju kolektivnih dženaza i ukopa na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Pored Srebrenice, kolektivne dženaze i ukopi se obilježavaju u Bratuncu, Prijedoru, Vlasenici, Zvorniku i Brčko Distriktu. Predstavnici medžlisa i udruženja potpisali su ugovore o podršci za realizaciju obilježavanja i kolektivnih dženaza i izgradnje i uređenja vjerskih objekata, saopćilo je Ministarstvo.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić potpisao je i ugovore sa predstavnicima Medžlisa IZ Prijedor i Zvornik ugovore o izgradnji islamskog centra u Kozarcu, uređenju harema Riječanske džamije u Zvorniku i završetku radova na izgradnji spomen – obilježja u zvorničkom naselju Bijeli Potok.

– Dolaskom proljeća svake godine dolaze i tužni dani za mnoge porodice u Podrinju, Krajini, Posavini i drugim mjestima naše domovine. Organizaciju kolektivnih dženaza i ukopa podržavamo svake godine i to je naša obaveza. Uporedo gradimo infrastrukturu u mjestima gdje su se dešavali najveći zločini. Kroz izgradnju vjerskih objekata želimo vratiti život u mjesta gdje su uništavani životi mladih ljudi, civila, djece. Jedno od takvih mjesta je zasigurno Kozarac, gdje počinjemo sa izgradnjom Islamskog centra i izradu idejnog rješenja za izgradnju spomen – obilježja u Kamičanima – zaključio je Ramić, saopćio je FMROI.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.