Aplikacija za program “Demokratija i ljudska prava u Bosni i Hercegovini: Prijedor tri decenije od početka rata”

Aplikacija za program “Demokratija i ljudska prava u Bosni i Hercegovini: Prijedor tri decenije od početka rata” je sada OTVORENA!

Program nudi jedinstven pogled na Bosnu i Hercegovinu (BiH), njenu politiku, kulturu i mlade ljude i njihovu ulogu u izgradnji mira. Program će se održati u sjeverozapadnom dijelu BiH, regiji gdje su se početkom devedesetih godina prošlog stoljeća desili neki od najvećih zločina, što je u konačnici dovelo do osnivanja prvog međunarodnog suda za ratne zločine nakon suđenja u Nirnbergu.

Pored toga, program nudi sedmodnevno iskustvo “na terenu” za mlade uzrasta od 18 do 30 godina te ima za cilj da istraži ljudska prava u Bosni i Hercegovini kao i slične teme koje već 25 godina dominiraju bosanskohercegovačkom političkom i kulturnom scenom.

Program će se odvijati od 11. do 18. augusta/kolovoza 2022. u prijedorskoj regiji na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, te potiče interakciju i sudjelovanje u polju ljudskih prava i izgradnje mira. Program organizuje Most Mira u saradnji sa forumZFD.

Rok za prijavu je 15. juna/lipnja 2022. Prijavite se ovdje!: http://bit.ly/2022PoP

Kompletan opis programa možete pronaći na sljedećem linku: https://bit.ly/PoP2022program

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.