Stil života u islamu

Armin Muzaferija bio je prvi gost izdanja “Stila života u islamu” s Dalilom Omerović.

O razlozima učešća i dizajna muzičkog dijela Ramazanskog programa Armin je rekao:

“Naša je obaveza, dakle ne izbor nego svjesna obaveza, doprinijeti i učiniti postačima njihov ibadet još toplijim i ljepšim, a nema boljeg načina od naše ilahije. Izabrao sam goste kao i one koji sviraju kao ljude koji osjećaju i žive izabrane ilahije i kaside i, iako se našim gledaocima na prvu čini da sviraju prstima i glasom, pošto ih znam, ja kažem da sviraju iz srca i iz duše. Zato je to tako iskreno i zato se naši gledaoci poistovjećuju i zato stalno dobivamo komplimente”, istakao je Armin.

U drugom dijelu emisije su gosti imami i efendije iz dijelova naše domovine koji su manje prisutni. O načinu identifikacije s ramazanom i obogaćivanju naše duše, govore Amir ef. Mahić, imam iz Kozarca, Mahir ef. Kevrić iz Livna, i Sadet ef. Bilalić iz Gacka.

“Povratničke sredine, među kojima je i Kozarac, iziskuju tu istrajnost, želju za dominacijom dobra, odnosno za pobjedom dobra nad zlom, jer ono što se željelo nekim pogrešnim potezima ili u određenim historijskim trenucima realizirati od zla nad drugim narodima upravo pokazuje da povratnici ponajbolje svjedoče da to niti će uspjeti niti je uspijevalo, niti ima svoju perspektivu. Povratničke sredine su simbol dobra i pobjede onoga što će donijeti prosperitet jednom narodu“, ističe ef. Mahić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.