Nakon 14 godina borbe Sedija Crnić iz Kozarca dobila blizance

Bračni par Crnić iz Kozarca  svoju borbu započeo je sada već daleke 2007. godine.

Do tada su bezuspiješno pokušavali spontanim začećem prošiti svoju porodicu i bilo im je jasno da nakon nekoliko godina bračne zajednice nešto nije u redu.

“Javila sam se svom ginekologu u prijedorskom Domu zdravlja koji mi je nakon nekoliko pretraga savjetovao da se javim u Medico-S, kliniku za vantjelesnu oplodnju”, prisjeća se Sedija i dodaje da je vrlo brzo ustanovljeno da je riječ o problemu muške neplodnosti.

“Moram priznati da je muškarcima teže da se pomire sa činjenicom i prihvate problem. Posebno kada je riječ o ovakvom problemu. Moj Samir nije toliko pokazivao koliko mu je teško, valjda da me dodatno ne opterećuje, ali sam osjećala da prolazi težak period. To su trenuci kada istinski shvatite šta znači bračna zajednica i koliko je važna uzajmna podrška”, napominje Sedija i dodaje da su ona i Samir imali jedno drugo te vjeru u svoju ljubav i tim koji je svim silama nastojao da im pomogne.

Nakon dva neuspjela pokušaja vantjelesne oplodnje, trudnoća je uslijedila iz trećeg postupka. “Sreću i radost nakon što sam vidjela pozitivan nalaz na trudnoću ne mogu vam opisati. Isto tako, i još gore, razočarenje nakon spontanog pobačaja”, kaže Sadija.

Posle tog iskustva Crnići su bili na putu da odustanu i to je prvi trenutak u njihovoj borbi kada su pomislili da im želja neće biti uslišena. Iako su znali da postoje i druga metoda – donacija, ipak su odlučili da pokušaju još jednom – i uspjeli.

“Cijeli tim se radovao našoj sreći. Ovim putem bih da se zahvala timu ljekara, embriologa, a posebno embriologu Saši i psihologu Sanji. Tokom trudnoće čuli smo se, gotovo svakodnevno, zovu i pitaju kako ide”, kaže Sedija i napominje da neizmjernu zahvalnost duguje cijelom Medico-S timu.

ZU Medico-S, je posvećena borbi sa neplodnošću i postupcima biomedicinski pomognute oplodnje, a od 2007. do danas na svijet je došlo više 1.600 mališana iz postupaka vantjelesne oplodnje koji su obavljeni u ovoj klinici.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.