U Prijedoru održana konferencija “Domovina te treba”: Fokus na povezivanju sa dijasporom

Danas je u organizaciji pokreta “Snaga domovine“ u Prijedoru organizirana konferencija pod nazivom “Domovina te treba“.

Konferencija je organizirana na temu “Participacija dijaspore u političkim procesima”, a okupila je političke predstavnike, nevladin sektor, predsjednike udruženja koja djeluju u dijaspori, kao i društveno angažovane osobe.

Cilj konferencije jeste izrada buduće strategije i zajedničke saradnje društveno aktivnih osoba kao i udruženja koja djeluju u domovini i dijaspori. Poseban fokus usmjeren je na jačanju političkog pokreta za državu, te mobiliziranju dijaspore za registraciju za glasanje na predstojećim izborima.

Na oficijalnom dijelu su se obratili predstavnici Pokreta za Državu, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, potpredsjednika SDP-a Vojin Mijatović i Predsjedavajući Skupštine Prijedora Mirsad Duratović.

Ministar Ramić se zahvalio pokretu “Snaga domovine” na organizaciji konferencije te naglasio važnost uvezivanja dijaspore s domovinom. Federalno ministarstvo trenutno provodi aktivnosti na izradi objedinjene baze podataka o bh. državljanima koji žive van granica Bosne i Hercegovine.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.