Bahati vozač iz Prijedora optužen za tešku nesreću u kojoj je stradao dječak

Sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Nikole Đurđevića (26) zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Almedin Bahonjić (15), prenosi Srpskainfo.

Osim za krivično djelo ugrožavanje saobraćaja, Đurđević je optužen i za nepružanje pomoći povrijeđenom dječaku, jer je nakon nesreće pobjegao i nije pružio prijeko potrebnu pomoć.

Prema navodima iz optužnice, nesreća se dogodila 15. juna prošle godine oko 45 minuta poslije ponoći u Kozarcu, na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka.

Đurđević je vozio “audi 6” i udario dječaka pri brzini od 111 kilometara na čas i to na dionici puta, gdje je ograničenje brzine bilo 50 kilometara na čas.

– Iako je bio svjestan da na taj način može dovesti u opasnost život ljudi, dolaskom u neposrednu blizinu raskrsnice sa nekategorisanim putem za zaseok Gutići, prednjim desnim dijelom vozila kojim je upravljao udario u bicikl marke “KTM V-mas”, na kojem je sjedio malodobni Bahonjić Almedin i koji se nalazio na desnoj kolovoznoj traci magistralnog puta posmatrano iz smjera Prijedora – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

Nakon udara, dječak je zadobio teške tjelesne povrede u vidu prijeloma vratnog dijela kičme, rascjepa jetre, poremećaja disanja zbog višestrukog preloma rebara, nagnječina i rascjepa pluća, od kojih povreda je istog dana i preminuo.

Umjesto da stane i pruži pomoć povrijeđenom dječaku, bahati vozač je nastavio voziti prema Banjaluci.

Ipak, nakon nesreće Đurđević se vratio na mjesto nesreće, ali se pravio da nema veze s njom, pa je pitao okupljene šta se dogodilo.

Ubrzo je uhapšen i određen mu je pritvor.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.