Uhapšen osumnjičeni za ubistvo načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića

Pripadnici MUP-a RS uhapsili su u noćas u Banjoj Luci dvije osobe za koje se sumnja da su učestvovale u ubistvu Radenka Bašića, načelnika sektora kriminalističke policije Prijedor, potvrdio je za RTRS direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Kostrešević kaže da su uhapšeni trenutno na kriminalističkoj obradi i da su nakon hapšenja obavijestili tužilaštvo u Prijedoru i Republičko javno tužilaštvo.

Na pitanje zna li se ko je naručilac, direktor kaže da policija od dana ubistva zna ko je naručilac i nije odustala od prvobitne verzije događaja, što je i dokazala.

Kostrešević nije htio otkrivati više detalja, a ATV navodi da je jedan od uhapšenih, kako se sumnja, direktni izvršilac, a od ranije je poznat policiji i već je osuđivan za ubistvo.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani. Ubica mu je prišao sa leđa i ispalio hitac u glavu.

Mediji su ranije javili da je tokom noći u Banjoj Luci izvršena velika akcija i da su u toku privođenja osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu, kao i pretresi.

U MUP RS su potvrdili da su sinoć obavili pretrese na više lokacija i priveli više osoba.

“Među privedenim su i dvije osobe koje se dovode u direktnu vezu sa teškim ubistvom policijskog službenika”, rekla je glasnogovornica MUP-a RS Mirna Miljanović.

PAO NA POLIGRAFU

Uhapšeni za ubistvo Bašića sa djevojkom ranije ubio čovjeka u Banjaluci

Aleksandar Miljatović uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Prema saznanjima Srpskainfo, Miljatović je sinoć uhapšen u Banjaluci, a tokom kriminalističke obrade “pao” je prilikom ispitivanja na poligrafu.

Mijatović je već odslužio kaznu za ubistvo.

On je sa djevojkom Jelenom Tegel 2007. godine ubio Sašu Ilića Španca na parkingu UKC Republike Srpske. Tegelova je pozvala Španca da se vide, a tu ga je u zasjedi čekao Miljatović te ga ubio.

Godinu kasnije, osuđen je na 16 i po godina zatvora. Nakon ubistva mediji su ih prozvali “banjalučki Boni i Klajd”.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.