Predavanje za roditelje na temu “Bezbjednost djece u digitalnom svijetu”

Predstavnici MUP-a RS, policijska uprava Prijedor, sektor kriminalističke policije danas su u Osnovnoj školi Kozarac u Kozarcu održali predavanje za roditelje na temu “Bezbjednost djece u digitalnom svijetu”.

Roditeljima je ukazano na prednosti korištenja interneta, ali i na opasnosti koje sa sobom nosi upotreba digitalne tehnologije. Na koji način mladi danas mogu da se zaštite od opasnosti koje sa sobom nosi digitalni svijet i koje se preventivne mjere mogu preduzeti kako bi se spriječilo nasilje u digitalnom okruženju.

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom realizovala je i obuku nastavnika o temi „Bezbjednost djece u digitalnom svijetu“, jer se za učenike drugih razreda osnovnih škola uvodi novi predmet u nastavi pod nazivom Digitalni svijet.

Inspektor za visokotehnološki kriminalitet Policijske uprave Prijedor održao je obuku za 82 nastavnika iz osnovnih škola sa područja Prijedora i regije koji će u narednom periodu, uvođenjem predmeta „Digitalni svijet“, učenicima držati predavanja o ovoj temi.

Tokom redovnih nastavnih aktivnosti iz predmeta „Digitalni svijet“ znanje iz ove oblasti nastavnici će na prilagođen način predstavljati školarcima, ali i roditeljima koji su dužni da obrate pažnju na djecu prilikom korištenja digitalne tehnologije, kako bi se na vrijeme spriječilo da djeca postanu žrtve nasilja digitalnog svijeta ili drugih vidova zloupotrebe koje digitalna tehnologija omogućava.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.