ODRŽANA SKUPŠTINA MEDŽLISA IZ KOZARAC

U Islamskom kulturnom centru Kozarac u subotu, 26. februara 2022. godine, održana je četvrta redovna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Kozarac u sazivu 2018-2022, na kojoj su usvojeni svi izneseni izvještaji i usaglašene nove odluke iz oblasti funkcionisanja kozaračkih džemata.
Za radno predsjedništvo Skupštine izabrani su: Glamočanin Jasmin, predsjednik, Denić hadži Husnija, član i Avdagić Husnija, zapisničar.
Zasjedanje Skupštine je otpočelo učenjem odlomka iz Kur'ana od strane hafiza Muharem-ef. Šeperovića.
Dnevni red Skupštine sadržavao je devet tačaka od kojih su osnovicu predstavljali izvještaji i planovi različitih oblasti djelovanja medžlisa i džemata. Svi podneseni izvještaji od 2021. i planovi za 2022. godinu su usvojeni.
Glavni imam je posebno pohvalio realizirane aktivnosti Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu, kojima rukovode Ajdin-ef. Hrnić i Refija Arifagić. Posebno je istakao i rezultate koji su ostvareni na mektebskim takmičenjima, a koje su ostvarili polaznici mektebske nastave džemata Kamičani i Brđani. Osim toga, pohvalio je i infrastrukturne projekte koji su realizirani na području naših džemata, te se posebno zahvalio našim džematlijama na nesebičnoj i stalnoj potpori svim aktivnostima.
Na sjednici su, također, usvojeni i posebno razmatrani izvještaji Fonda solidarnosti, u okviru kojih je za humanitarne svrhe prikupljeno i obezbjeđeno nešto više od 100 hiljada KM. Među realiziranim aktivnostima za poseban uspjeh su istaknuta redovna mjesečna izdvajanja za jetimsku djecu za koju je svrhu u 2021. godini isplaćeno 25 hiljada KM.
Na Skupštini su jednoglasno potvrđene odluke predložene od strane kozaračkih džemata, a kojima se uređuje poslovanje i funkcionisanje istih.
Skupština je razmatrala prijedlog budućeg grba Medžlisa i jednoglasno podržala uobličavanje ponuđenog prijedlog na daljnju razradu i finaliziranje.
Na kraju zasjedanja hafiz Ajdin-ef. Okić je proučio ašere, a glavni imam, hafiz Amir-ef. Mahić, dovu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.