ODRŽANA SKUPŠTINA MEDŽLISA IZ KOZARAC

U Islamskom kulturnom centru Kozarac u subotu, 26. februara 2022. godine, održana je četvrta redovna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Kozarac u sazivu 2018-2022, na kojoj su usvojeni svi izneseni izvještaji i usaglašene nove odluke iz oblasti funkcionisanja kozaračkih džemata.
Za radno predsjedništvo Skupštine izabrani su: Glamočanin Jasmin, predsjednik, Denić hadži Husnija, član i Avdagić Husnija, zapisničar.
Zasjedanje Skupštine je otpočelo učenjem odlomka iz Kur'ana od strane hafiza Muharem-ef. Šeperovića.
Dnevni red Skupštine sadržavao je devet tačaka od kojih su osnovicu predstavljali izvještaji i planovi različitih oblasti djelovanja medžlisa i džemata. Svi podneseni izvještaji od 2021. i planovi za 2022. godinu su usvojeni.
Glavni imam je posebno pohvalio realizirane aktivnosti Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu, kojima rukovode Ajdin-ef. Hrnić i Refija Arifagić. Posebno je istakao i rezultate koji su ostvareni na mektebskim takmičenjima, a koje su ostvarili polaznici mektebske nastave džemata Kamičani i Brđani. Osim toga, pohvalio je i infrastrukturne projekte koji su realizirani na području naših džemata, te se posebno zahvalio našim džematlijama na nesebičnoj i stalnoj potpori svim aktivnostima.
Na sjednici su, također, usvojeni i posebno razmatrani izvještaji Fonda solidarnosti, u okviru kojih je za humanitarne svrhe prikupljeno i obezbjeđeno nešto više od 100 hiljada KM. Među realiziranim aktivnostima za poseban uspjeh su istaknuta redovna mjesečna izdvajanja za jetimsku djecu za koju je svrhu u 2021. godini isplaćeno 25 hiljada KM.
Na Skupštini su jednoglasno potvrđene odluke predložene od strane kozaračkih džemata, a kojima se uređuje poslovanje i funkcionisanje istih.
Skupština je razmatrala prijedlog budućeg grba Medžlisa i jednoglasno podržala uobličavanje ponuđenog prijedlog na daljnju razradu i finaliziranje.
Na kraju zasjedanja hafiz Ajdin-ef. Okić je proučio ašere, a glavni imam, hafiz Amir-ef. Mahić, dovu.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Milord bis
  • sac & ressac
  • messager
  • golfe bleu
  • fel-fel en résidence
  • dose mortelle
  • tueur de vie
  • Nelly
  • Milord

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.