Poziv mladima na ispijanje kafe i neformalno tračanje

Mladi predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i buduće nosioce promjena u društvu zato je neophodno posvetiti adekvatnu pažnju njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i podršci i razvoju omladinskog aktivizma.

Udruženje građana “Optimisti2004-Kozarac” sprovodi proces participativnog istraživanja o potrebama mladih u Kozarcu i iz tog razloga pozivaju mlade na ispijanje kafe i neformalno tračanje

Razlozi za projekat su proizišli iz naše našeg iskustva i svakodnevnog susretanja sa mladima i njihovim problemima i potrebama. Osmišljen je u svrhu unaprijeđenja kvaliteta življenja mladih u Kozarcu promocijom i jačanjem omladinskog aktivizma u lokalnoj zajednici. Ciljevi projekta su povećati nivo svijesti javnosti i mladih o značaju i ulozi civilnog društva i aktivizma, i stepena aktivnog učešća mladih u životu lokalne zajednice.

Želja nam je da kreativno i kvalitetno provode svoje slobodno vreme,  sami pokreću inicijative u zajednici i dodatno obrazuju,  upoznaju vršnjake, druže i menjaju svoju opštinu na bolje.

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.