“Oktobar-mjesec zaštite od požara”

Vatrogasno društvo Kozarac je, nakon pauze izazvane zbog pandemije Korona virusa, ove godine uz propisane mjere zaštite, uspješno realizovalo aktivnosti u cilju jačanja prevencije protivpožarne zaštite kao i promovisanja ovoga poziva među najmlađom populacijom.

Riječ je o već tradicionalnom druženju tokom kojeg vatrogasci zahvalnicama nagrađuju trud učenika koji su se bavili likovnim i literarnim radovima na temu vatrogastva, odgovaraju na njihova pitanja, upozoravaju ih kako da se ponašaju u slučaju požara i pokažu im dio vatrogasne opreme.

Tokom mjeseca oktobra, u saradnji sa osnovnim školama u Kozarcu i Trnopolju organizovano je takmičenje u likovnom i literarnom stvaralaštvu na temu “Oktobar-mjesec zaštite od požara”.

Učenici su ovaj mjesec dana imali vremena da urade svoje radove na temu protivpožarne zaštite, a na kraju izabrani su najbolji radovi za koje su učenici dobili prigodna priznanja.

Ovom prilikom vatrogasci su obišli osnovne škole “Kozarac” u Kozarcu i “Ćirilo i Metodije” u Trnopolju kao i dvije područne škole u Gornjim Garevcima i Jarugama.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.