Svečano otvaranje izložbe MIR SA ŽENSKIM LICEM

Čast nam je pozvati Vas na svečano otvaranje izložbe MIR SA ŽENSKIM LICEM

5. oktobra 2021. godine u 18:00 časova u Pozorištu Prijedor u Prijedoru.

Organizatori izložbe su: Inicijativa “Mir sa ženskim licem”, Forum CIVILNA MIROVNA SLUŽBA-Forum ZFD i Historijski muzej BiH.

Izložba „Mir sa ženskim licem“ rezultat je saradnje i nastojanja ženskog mirovnog pokreta Mir sa ženskim licem i Foruma Civilna mirovna služba (forumZFD), a uz stručnu pomoć Historijskog muzeja BiH, da u procese suočavanja s prošlošću i izgradnje mira u Bosni i Hercegovini (BiH) integrišu žensku perspektivu i predstave žensku stranu priče o preživljavanju i prevazilaženju posljedica rata. Izložba je zasnovana na 20 autentičnih ispovijesti žena iz različitih dijelova BiH koje su se na različite načine nosile sa izazovima nametnutih ratnim okruženjem i poslijeratnom obnovom zemlje i vodile male (a velike) bitke za svoja i prava drugih. Imajući u vidu da kolektivno sjećanje u Bosni i Hercegovini ne ostavlja prostor za ženska iskustva, jedan od ciljeva izložbe bio je i da se dokumentuje jedan mali dio ženske istorije koja će tako ostati trajno za pamćenje budućim generacijama.

Pored organizatorica i idejnih tvoraca izložbe, posjetiocima će se obratiti i Srđan Puhalo, recenzent izložbe, kao i Gordana Vidović i Danka Zelić, čije se priče nalaze u postavci ove izložbe.

Izložba je posvećena svim ženama Bosne i Hercegovine koje se svakodnevno trude i rade na izgradnji mira i može služiti i kao inspiracija mladim ženama danas u izgradnji boljeg BiH društva.

Katalog izložbe možete preuzeti na linku

http://www.dwp-balkan.org/cms_dwp/userfiles/file/20190307_KATALOG_MSZL_web.pdf

Izložba je javna i biće otvorena do 10. oktobra 2021. godine za sve posjetioce u periodu od 08:00 do 14:00 časova.

DOBRO NAM DOŠLE!!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.