U Prijedoru promijenili mjesto za vakcinaciju: Reorganizacija zbog većeg broja zaraženih

U Prijedoru će se od ponedjeljka vakcinacija protiv virusa korona obavljati u zgradi Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), koja se nalazi u blizini centralne zgrade Doma zdravlja Prijedor.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja Prijedor Dijana Đerić izjavila je da je zbog pogoršanja epidemiološke sitaucije morala biti izvršena reorganizacija Doma zdravlja.

– Tako se pored premještanja punkta za vakcinaciju , Akutno respiratorna ambulanta (ARI) vraća u prostorije kod Vatrogasnog doma , a KOVID ambulanta za osobe pozitivne na virus korona i osobe u izolaciji biće otvorena u prostorijama mjesne zajednice na Urijama – istakla je Đerićeva.

Budući da su ove sedmice i u ambulanti porodične medicine na Urijama u kojoj je ranije obavljana vakcinacija ponovo počeli sa radom timovi porodične medice, zgrada APIF izabrana je kao novo mjesto za vakcinaciju.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Javor rekao je da taj prostor odgovara i ispunjava sve uslove kada je u pitanju vakcinacija.

– Prostor posjeduje odvojen ulaz i izlaz, veličina prostora odgovara da možemo da organizujemo vakcinalni punkt i prostor gdje će ljudi sjedeti koji su primili vakcinu – istakao je Javor.

On se zahvalio gradonačelniku Prijedoru Daliboru Pavloviću koji je insistirao da se pronađe prostor i u novonastalim uslovima pogoršane epidemiološke situacije nastavi proces vakcinacije, kao i direktoru APIF Goranu Bobaru koji je imao razumijevanja za ustupanje prostora.

ARI ambulanta radi prvu i drugu smjenu 7-20 časova, KOVID ambulanta od sedam do 14.30,a vakcinacija će se na novoj lokaciji odvijati u standardnom terminu od devet do 19 časova,a subotom do 14 časova.

Iz Doma zdravlja su pozvali građane da se ubuduće na ljekarske preglede prvo najavljuju telefonom u ambulantama porodične medicine te da u da u Dom zdravlja ne dolaze dok ne zakažu pregled

Iz ove zdravstvene ustanove u Prijedoru poručuju da vakcina ima dovoljno, osvim vakcine proizvođača “Fajzer” te da zbog pogoršane epidemiološke situacije pozivaju sve Prijedorčane, koji to do sada nisu učinili, da se vakcinišu. Danas su u Prijedoru evidentirane 23 pozitivne osobe na virus korona.

(SrpskaInfo)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.