NA TRIBINI U KOZARCU POSLANA PORUKA O PRESUDNOSTI AKTIVIRANJA GRAĐANA U RJEŠAVANJU PROBLEMA BOSNE I HERCEGOVINE

U Kozarcu, kao najvećem povratničkom mjestu u entitetu Republika Srpska, simbolično je započeta prva u nizu tribina u organizaciji Platforme za progres, pod nazivom “Razgovorom do rješenja”. Tema današnje tribine bila je “Važnost entiteta Republika Srpska za uspjeh Bosne i Hercegovine”.
Cilj ovih tribina je da se pronađu najbolja rješenja za Bosnu i Hercegovinu i sve njene dijelove kroz direktan razgovor sa građanima.
Građanima su se obratili Jusuf Arifagić, uspješni privrednik i kandidat za predsjednika/potpredsjednika entiteta RS, Emir Galijašević, vijećnik Platforme za progres u Općinskom vijeću Tešanj i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.
Posebno je naglašena potreba za stvaranjem jednakih uslova za povratak i uspjeh za sve građana na ovom prostoru, važnost privrede i najboljih ekonomskih rješenja i aktiviranje građana i dijaspore u rješavanju problema sa kojima se susreće država i sredine u kojima žive.
Platforma za progres, kao organizacija koja od početka gradi organizaciju i djeluje na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, već sutra organizuje sljedeću tribinu u Tuzli i poziva sve zainteresirane građane da se pridruže.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.