BICIKLISTIČKI MARATON “KOZARAC-SREBRENICA-KOZARAC 2021”

Prošlog četvrtka, 8.jula, 2021. Godine iz Bihaća je otpočeo biciklistički maraton “Bihać-Srebrenica 2021”. Maraton koji se održava već 17 godina te koji svake godine skupi i do 300 ucesnika.

Ove godine, ponajviše zbogg aktuelne pandemije, taj broj bio je nešto manji, odnosno 196!!

Maraton Bihać Srebrenica je najstariji maraton te vrste u Bosni i Hercegovini,ali sigurno ne i najduži.

Sigurno je već veliki broj naših čitalaca čuo za našeg Sabita Dzonlagica i njegovu strast prema ovom sportu. Naime, Sabit se već dugi niz godina bavi biciklizmom i učestvovao je već 8 puta na ovom maratonu,a od toga 3 puta je kretao iz cirihaza Bihać odakle je vozio za Srebrenicu te se iz Srebrenice vraćao za Kozarac. Takodjer biciklom.

Upravo tako je i ove godine. Nakon oredjenih skoro 1800 komentara u svega 11 dana, danas u poslijepodnevnim satima nas Sabit stiže u čaršiju.

Zajedno s njim dolazi Esad Bukaric, njegov prijatelj,kojeg je takodje upoznao na jednom od prijašnjih maratona, te naš Amel Bešlagić. Trebamo naglasiti da je Esad ove godine krenuo iz Beča zajedno sa svojim klubom “bike Club Austria, te je došavši u Srebrenicu nastavio za Kozarac, dok je naš Amel krenuo iz Kozarca prije 6 dana.

Kozarac.ba, kao jedan od medijskih sponzora, želi iskoristiti priliku i naglasiti kako je čast biti dio ove pozitivne sportske priče, koja zasigurno neće ovdje završiti te će nastaviti graditi pozitivne priče i projekte.

Dolazak nasih momaka predvidjen je DANAS ISPRED SPOMEN OBILJEŽJA U 16 SATI

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.