Usvojen Zakon o posebnom postupku eksproprijacije za autoput Banjaluka-Prijedor

Narodna skupština RS usvojila je u srijedu, 23. juna,  po hitnom postupku Zakon o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor u dužini od 42 kilometra.

Ovim Zakonom uređuje se poseban postupak eksproprijacije nepokretnosti radi izgradnje auto-puta kao projekta od posebnog značaja za Republiku Srpsku.

Poslanici su po hitnom postupku usvojili izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi kojim je propisano da se do 31. decembra 2021. godine produži rok za primjenu odredbe o izricanju novčane kazne za prekršaj odgovornog lica u organu jedinice lokalne samouprave, zbog neizvršavanja obaveze smanjenja broja zaposlenih u gradskoj/opštinskoj upravi.

Usvojene su po hitnom postupku i izmjene i dopune Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece kojim je omogućen upis u registar lica koja su osuđena prema zakonima koji su prestali da važe.

Nakon glasanja, sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o upravljanju otpadom po hitnom postupku.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.