Voda ispravna za piće za sve potrošače osim za potrošače u Donjoj Dragotinji

Povodom problema sa mutnoćom vode u nekim naseljima, prouzrokovanim skorašnjim zemljotresom, „Vodovod“ Prijedor je u protekla dva dana neprekidno pratio situaciju, uzimao uzorke vode i analizirao fizičko – hemijske elemente. Takođe je vršeno ispumpavanje vode preko muljnih ispusta na dva mjesta, a upućen je i apel potrošačima na ugroženim područjima da periodično otvaraju svoja točeća mjesta u kraćem trajanju, kako bi se ubrzala stabilizacija stanja.

Na osnovu zadnjih nekoliko testiranja utvrđeno je da mutnoća vode na svim bunarima i drugim relevantnim tačkama gdje su uzimani uzorci iznosi 0,1 NTU.

Prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode namijenjene za ljudsku upotrebu, nivo mutnoće u normalnim okolnostima ne smije prelaziti 1 stepen Nefelometrijske jedinice (1 NTU).

To znači da je došlo do potpunog izbistravanja vode, da nema više potrebe za prokuhavanjem i DA JE VODA POTPUNO ISPRAVNA ZA PIĆE ZA SVE POTROŠAČE, OSIM ZA POTROŠAČE U DONJOJ DRAGOTINJI, gdje još uvijek nije došlo do potpunog izbistravanja vode i gdje se i dalje vrši ispiranje.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.