Djed Mraz navratio i u našu čaršiju!

Jučerašnjim danom završeno je još jedno polugodište. Iako još uvijek nema konkretnog snijega,već nekoliko jutara unazad ima jakog mraza,a s njim na školska vrata je pokucao ni manje ni više nego Djed Mraz lično.

Naime, posredstvom organizacije-fondacije “Prijatelji zavičaja” , koja kao takva djeluje već nekoliko godina, upriličena je podjela novogodišnjih paketića osnovnoškolcima do šestog razreda. Podijeljeno je više od 450 paketića, kako u osnovnoj školi “Kozarac” u Kozarcu,tako i u vrtiću u istom, zatim u osnovnoj školi u Trnopolju,te područnim školama Garevci, Petrov Gaj, Donja Ljubija, Zecovi, Čarakovo, Hambarine, Rizvanovići, te Ćela.

Djed mraz imao je pune ruke posla i uspio je obaviti svoju dužnost kako treba, što potvrđuju osmijeh i radost na licima mališana.


Što se tiče Djeda Mraza i njegove družine “Prijatelja zavičaja”, treba istaći da oni kao fondacija aktivno nastavljaju djelovati u narednim zimskim mjesecima, ali isto tako i kad snijeg okopni. Djeluju onoliko koliko im njihove mogućnosti to dozvoljavaju. A da te iste mogućnosti nikad ne presuše zaslužni su svi ljudi dobrog srca s naših prostora pa i šire, koji su do sad na bilo koji način donirali ili će pak to uraditi u narednim mjesecims. “Prijatelji zavičaja”, među kojima je i saam Djed Mraz imaju zadatak da pomoć dostave u pravo vrijeme na pravo mjesto. O samoj organizaciji, načinu djelovanja iste, izrealiziranim projektima možete saznati na Facebook stranici “PRIJATELJI ZAVIČAJA”.


A nama, na kraju, ostaje da im se zahvalimo na nesebičnom zalaganju i izdvojenom vremenu kako u ime dječice,tako i u ime svih onih do čijih je srca i tijela ova vesela družina doprla.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.