Maskirani i naoružani fizički napali supružnike u naselju Suhi brod u Kozarcu

Prijedorska policija traga za trojicom nepoznatih razbojnika koji su sinoć oko 19.25 fizički napala supružnike, šezdesetsedmogodišnjeg muškarca i šezdesetčetvorogodišnju ženu u naselju Suhi brod u mjestu Kozarac.

Naime, po njihovom povratku kući, žena je u večernjim satima krenula prema kotlovnici kada je iza kuće vidjela tri maskirana i naoružana  lica.

Kako Nezavisne saznaju oni su fizički napali ženu koja je zapomagala pa je dotrčao muž kojeg su takođe napali i nanijeli mu povrede.

“Njihov jauk čule su komšije koje su dotrčale a maskirana i naoružana lica su pobjegla dok su supružnici su zadobili više udaraca”, rekao je naš izvor.

Kako su nam ispričali prijedorčani, sinoć je u gradu vladalo pravo opsadno stanje i gotovo na svakom koraku mogli su se vidjeti naoružani policajci koji su blokirali sve izlaze i kontrolisali vozila.

Kako su nam potvrdili u Policijskoj upravi Prijedor, prijavljeno je da su, tri nepoznata maskirana lica, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja, fizički napala šezdesetsedmogodišnjeg muškarca i šezdesetčetvorogodišnju ženu u neposrednoj blizini porodične kuće, nakon čega su se udaljila sa lica mjesta.

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj  o navedenom je upoznat okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uz čiju saglasnost policijski službenici preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršilaca i rasvjetljavanja krivičnog djela razbojništvo u pokušaju”, naveli su iz policije.

Ovaj događaj uplašio je mještane Kozarca budući da su im komšije koje inače žive sami, pretučene u gusto naseljenom mjestu.

Na sreću dolazak komšija otjerao je razbojnike, ali su supružnici zbog ovog napada pretrpjeli veliki stres.


 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.