Tuka: Sve što sam ikada u životu uradio bilo je iz ljubavi prema mojoj domovini

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi. On je finalnom utrkom u utorak bio drugi u utrci na 800 metara i tako osvojio novu medalju za Bosnu i Hercegovinu nakon uspjeha iz 2015. godine.

“U petak, ako Bog da u 11:35 slijećem u Sarajevo sa srebrom oko vrata. Mnogi su mi se javili i u porukama mi govore kako su sretni zbog mog uspjeha, a zapravo ne znaju da je to uspjeh svih nas, jer sve što sam ikada u životu uradio, rekao ili pokušao, bilo je iz ljubavi prema mojoj domovini, jednoj i jedinoj Bosni i Hercegovini. Hvala Vam što ste me učinili ponosim na to što sam Bosanac i Hercegovac i nadam se da ste i vi ponosni na mene. Vidimo se u petak, ako Bog da. Jedva čekam”, kazao je Tuka.

Ovo je najveći uspjeh bosanskohercegovačke atletike. Podsjećamo, Tuka je 2015. godine na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojio bronzu.

Tuka je utrku u Dohi istrčao s vremenom 1:43:47 i tako postigao najbolji lični rezultat sezone.

Prvo mjesto je osvojio Amerikanac Donavan Brazier s vremenom 1:42:34, dok je treći bio Ferguson Cheruiyot Rotich s vremenom 1:43.82.

(N1)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.