Inspirativno – mladenci iz Sarajeva svadbu pretvorili u humanitarnu akciju

 

 

Rijad i Tatjana Merdžanić su mladi bračni par iz Sarajeva koji su svoje vjenčanje odlučili održati na neobičnom mjestu – u prostorijama Crvenog krsta Novo Sarajevo.

Iako su kao i mnogi mladi parovi mogli da priušte vjenčanje u nekom hotelu ili otmjenijem restoranu, Rijad i Tatjana odlučili su svoj veliki dan posvetiti onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Tako su mladenci i njihovi gosti uručili pakete za 62. porodice volonterima kuhinje za podjelu toplih obroka Trg heroja.

“Nismo se željeli hvaliti, ali svakako ako ovo nekome može biti inspiracija da učini dobro djelo, bit će nam drago”, rekla je kratko za portal “Radiosarajevo.ba” Tatjana Merdžanić.

“Novac koji bismo dali za organizaciju ceremonije, odlučili smo da doniramo u dobrotvorne svrhe”, izjavili su Merdžanići.

Naime, pozvali su porodicu i prijatelje da s njima podijele svoje veselje, ljubav i najradosniji dan tako što će učestvovati u njihovoj maloj akciji sreće, te umjesto kupovanja poklona ili cvijeća na taj način dati svoj doprinos onima kojima to zaista treba.

Tatjana je naglasila da su se za ceremoniju u ovim prostorijama odlučili zbog rada Envere Ožegović, koja se zalaže za svaku osobu.

“Enveru Ožegović iz CK Novo Sarajevo dobro poznajemo i znali smo da će pomoć stići do onih kojima je najpotrebnija”, kazala je za “Radiosarajevo.ba“.

Na kraju razgovora istakla je da su imali ogromnu podršku prijatelja, rodbine, članova porodice, te da su volonteri Crvenog krsta Novo Sarajevo organizovali besprijekornu svadbenu zabavu.

(nezavisne.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.