KOZARAC-Jutarnji trač…


Jutarnja magla i pad temperature, nagovještavaju nam kakvo će vrijeme ubrzo nastupiti, iako, kalendarski, ljeto još uvijek traje, što bi stari rekli Miholjsko…

S početkom septembra i novom školskom godinom, krenula je i nova kolotečina, i čaršija je puno življa u jutarnjim satima, dok je već u poslijepodnevnim sve mirno u svojoj ustaljenoj rutini.

Pisati, u današnje vrijeme, kada se smutnje smjenjuju jedna za drugom, poput morskih talasa, gdje se ničije mišljenje ne uvažava, uopšte nije zahvalno i često se pitam koliko je to dobro ili nije. Danas je bolje biti kućna prostirka, i bolji je onaj koji sjedi nego onaj koji trči, i na žalost najviše što čovjek može promjeniti je u domenu porodice i užeg kruga prijatelja.

Često puta u razgovorima branim ovaj život, ovdje u Bosni, pokušavam opravdati zašto mi se ne ide nikuda, iako sam svjestan svih problema koji tište ovu napaćenu zemlju, razumijem i zašto ljudi odlaze, mada ne razumijem kuda? Često puta nam se čini da je trava zelenija kod komšije i ne znamo cijeniti blagodati koje imamo…

Gdje me nađe! 😛 označite nekoga 😀

Gepostet von Smeh Do Suza am Donnerstag, 5. Juli 2018

Kad zanemarimo virtual i medije, ostavimo politiku i kriminal, i vratimo se u naše male živote, ostaje nam da u četvrtak odemo na pijacu, u petak na džumu, subota i nedelja na utakmice Bratstva i Mrakovice, ponedeljak i četvrtak rekreacija… Ne računajući školarce i one sretnike koji su zaposleni pa imaju određeno radno vrijeme…

I uvijek se nađe neka tema za kafe…

Fudbaleri Bratstva pripremaju se za slijedeće gostovanje, protiv FSA iz Prijedora. Iako vrijedno rade, nažalost uslovi u kojima treniraju su na ivici minimuma.

Treninzi se rade na pola terena jer je druga uništena zbog vašara, e sad svi znamo da ne može i jare i pare, i problem je što nam sad treba to jare a nemamo ni para? Teren Bratstva svojim dimenzijama ne odgovara za ovaj rang takmičenja, problem je koliko znam u širini, zbog toga Bratstvo svoje domaće utakmice igra u Kozaruši na stadionu OFK Mrakovica, ali ovaj teren je pored toga potreban za takmičenje djece i treninge zbog toga bi se trebalo posvetiti veća pažnja na održavanje terena.

Na kraju ovog javljanja, prenosimo apel za pomoć našem teško bolesnom, Amiru Deumiću iz Hrnića kojem su liječnici specijalisti preporučili HITNU transplantaciju bubrega, o čemu ste vjerujem večina već obavješteni.


Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.