Još jedan investitor stiže u poslovnu zonu Celpak

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas sa vlasnicima firme “CNC power” ugovor o prodaji 5.200 metara kvadratnih zemljišta u Industrijskoj zoni “Celpak” gdje će biti građen proizvodni objekat od 500 metara kvadratnih, a kasnije i hale za proizvodnju, skladištenje i administraciju.

On je ocijenio da je riječ o perspektivnom startapu koji je od zanatske radnje “Budo inoks”, koja se bavila inoksom, postao preduzeće koje se bavi mašinskom obradom metala.

– Ovo je još jedno preduzeće koje će razvijati poslovne ideje u našoj industrijskoj zoni gdje mi stvaramo povoljne uslove i za strana i za domaća preduzeća koja žele ulagati i zapošljavati radnike – rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je dodao da grad Prijedor zemljište u industrijskim zonama nudi investitorima, proizvodnim firmama znatno jeftinije nego na tržištu.

– Nama je prvenstveni cilj razvoj privrede u gradu i nova zapošljavanja, a tamo već imamo preduzeća koja su od poslovnog inkubatora već u trećoj fazi proširivanja proizvodnih kapaciteta, što raduje i ohrabruje – istakao je Đaković.

Novih 20 radnih mjesta

Vlasnik preduzeća “CNC power” Sabahudin Islamoski najavio je da će se ovo preduzeće u narednom periodu baviti mašinskom obradom metala /inoksa/, s obzirom na to da je metaloprerada prepoznata kao jedna od najznačajnijih grana na području Prijedora.

– Izgradnjom novih proizvodnih kapaciteta i nabavkom osam do deset visoko automatizovanih mašina planirano je zapošljavanje do 20 radnika u prve tri godine poslovanja, a biće omogućena i edukacija mladih – rekao je Islamoski.

Iznos ukupno planiranih osnovnih i obrtnih sredstva biće u prvoj fazi 450.000 KM, a kasnije i do 700.000 KM.

Gradskom odlukom o raspolaganju nepokretnostima u svojini grada Prijedora pod posebnim uslovima radi izgradnje proizvodno-poslovnih objekata i drugih objekata cijena metra kvadratnog zemljišta iznosi od jedne do osam KM.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.