Diaspora Invest: Otvoren peti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Danas je otvoren peti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, a u okviru aktivnosti USAID Projekta “Diaspora Invest”.

Riječ je o grant sredstvima usmjerenim mala i srednja preduzeća. Ključni uslovi su da kompanije ne smiju biti starije od tri godine, te da su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore, ili da imaju dokazivu trajnu poslovnu vezu ostvarenu preko članova bh. dijaspore.

Iz USAID Projekta “Diaspora Invest” poručuju da je poziv otvoren do 30.9.2019., a da aplikaciju mogu popuniti na www.grant.diasporainvest.ba.

Info sesije tokom septembra

U okviru promocije petog javnog poziva, USAID Projekat “Diaspora Invest” će održati info sesije u Goraždu (zgrada lokalne samouprave, 5.9. u 11h), Banjoj Luci (Privredna komora RS, 10.9. u 13h), Bihaću (Privredna komora USK, 11.9. u 13h), Sarajevu (Privredna komora Kantona Sarajevo, 16.9. u 11h), Loparama (zgrada lokalne samouprave, 16.9. u 13h), Tesliću (zgrada lokalne samouprave, 17.9. u 11h), Livnu (Tehnološki park Livno – Linnovate, 18.9. u 13h), Mostaru (Hotel Bristol, 19.9. u 10h), i Stocu (zgrada lokalne samouprave, 19.9. u 13h).

Kriteriji izbora, po kojima se vrši selekcija najuspješnijih investicijskih prijedloga, jesu planirana nova radna mjesta i visina planirane investicije.

Grantovi se odobravaju u iznosu do 50.000 KM, uz obavezu ulaganja u projekat vlastitim doprinosom, i to najmanje u odnosu 1:1 (u odnosu na tražena sredstva), od čega 50% može biti negotovinski doprinos investitora.

Također, vrijedi napomenuti da će za predselekciju biti prihvatljive i kompanije koje su tek u procesu registracije, poručuju iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.