INICIJATIVA Mještani Omarske žele status nove opštine između Prijedora i Banjaluke

Mještani Omarske istrajni su da ovo naselje dobije status opštine, te su već najavili nove korake ka ovom cilju.

Podsjećamo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i DNS-a, Marko Pavić su krajem jula, na sastanku posvećenom partnerskim odnosima dvije stranke, kao primarnu stvar odbacili mogućnost da bude sprovedena inicijativa za formiranje novih opština na teritoriji grada Prijedora, te podvukli da od inicijativa za osnivanje opština Kozarac i Omarska, neće biti ništa.

Međutim, mještane Omarske to nije zaustavilo u namjeri da realizuju svoju inicijativu, a dobili su i elaborat o ekonomskoj opravdanosti osnivanja opštine Omarska, te zakazali njegovu javnu prezentaciju.

“U kontekstu raznih informacija koje su se pojavile u posljednje vrijeme, a koje se odnose na proces osnivanja opštine Omarska, želimo da upoznamo javnost da Inicijativni odbor za osnivanje opštine Omarska nastavlja aktivnosti prema ranije utvrđenom planu,” saopštili su iz Inicijativnog odbora.

Članovi ovog odbora za Mondo su potvrdili da će već 24. avgusta ove godine, u društvenom domu u Omarskoj, održati javnu prezentaciju spomenutog elaborata, a koji je izradio Nezavisni univerzitet u Banjaluci.

Član ovog odbora Branko Anđić, ranije je za Mondo potvrdio da je za kraj avgusta planirano i prikupljanje potpisa građana, a potrebno je da se prikupi 30 odsto potpisa ukupnog biračkog tijela.

U odboru smatraju da imaju resurse, površinu kao i dovoljan broj stanovnika, veći nego što ima preko 20 trenutnih opština u Republici Srpskoj, a žele da sredstva koja dolaze sa područja Omarske, tu budu i utrošena, kao i efikasnu lokalnu samoupravu.

(mondo.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.