KOZARAC-Jutarnji trač…

Kazu neki, da je zivot poput rolne wc papira, sto vise prolazi to se brze okrece, cini mi se bas tako da je proslo zadnjih deset godina… Rat je trajao 4 godine, koje se cine kao cijeli jedan zivot i pamtimo ih kao da su bile juce a proslo je vise od dvadeset godina, ovih zadnji deset kao da su bile u par mjeseci, i samo ovako kad se insan podsjeti, kao sto je mene Olivije (kojeg dosta Kozarcana poznaje) , moze vidjeti sta se sve desilo u tom periodu i kakve su se promjene desile.

Prije devet godina poceli smo snimati film o Kozarcu, o njegovom novom zivotu, sjecanju, nismo mogli znati da ce se nizati dogadjaji poput Tomasice, Koricanskih stijena i slicnih stvari vezani za nasu tragediju.

Danas nakon skoro deset godina mozemo uociti i promjene koje su se desile… Iskreno se nadam da ce Olivije naci mogucnosti i da cemo iduce godine imati promociju i zajedno vidjeti gdje smo to bili prije deset godina, a gdje danas?

Odavno nisam pisao, pa ne znam ni kakva je publika 🙂 a skorasnje iskustvo sa najavom Humanitarnog koncerta govori mi da moram biti oprezan o cemu i kako da pisem. Nazalost, imamo previse negativne energije i spremni smo se virtualno prepucavati do besvjesti a u realnosti, tesko nam je skloniti kamen na putu, da ne smeta prolaznicima…

Ali tako je kako je, treba stisnuti zube i krenuti dalje, a ovim mislim na sve one ljude koji se na bilo koji nacin trude da pripreme kakav dogadjaj, ili da odrade kakvu aktivnost za lokalnu zajednicu, pa makar i grijesili…

Sto se carsije tice, od ove sedmice mozemo reci da je “sezona” krenula i mislim da je sutra udarni dan, pored 8 svadbi za koje sam cuo da ce se sutra odrzati, krenuce Kozaracka transverzala, fudbalski turnir u Kozarusi, Svecano otvorenje dzamije u G. Jakupovicima, Motorijada, Softicijada, Groznica Subotnje veceri… Da ne spominjem estradu i gostujuce pjevace

Tako da je Kozarac postao grad koji nikako ne spava i carsija se smiruje sa sabahskim ezanima…

Nasi fudbaleri vrijedno treniraju i pripremaju se za prvu pripremnu utakmicu koje ce se igrati u Prijedoru na Rudarovom stadionu, u nedelju protiv premijerligasa juniora FK Rudara. Utakmica pocinje u 18:00 sati i bilo bi lijepo podrzati nase sportase i pogledati ovu utakmicu…

Toliko za ovo kratko javljanje, nadam se da cemo uspjeti prenijeti bar neke od dogadjaja koji ce se desiti u narednom periodu.

Za kraj poruka iz Kamicana:

“Pozivamo vas da budete i ove godine uz nase Dane Kamicana. 31.07. i 01.08.2019.god.

Peti po redu Tradicionalni turnir u malom fudbalu od 18:00h Prvi dan prijava ekipa od 17:00h.

U sklopu finalnog dana odrzace se promocija druge po redu knjige Osmana Menkovica “Pozdrav Domovini” u gornjoj sali MZ Kamicani od 19:00h.

Uvelicajte svojim prisustvom otvorenje prve biblioteke u nasem Domu. Jedan od projekata Udruzenja zena Kamicani jeste upravo osnivanje biblioteke.

Dosao je i dan njenog otvorenja, zbog prve podrske i prve promocije u nasem Domu poslje rata, u znak zahvalnosti nasem Kozarcaninu, ratnoj legendi, velikoj ljudskoj gromadi i najboljem knjizevniku, koji s ponosom pise o nasim Kamicanima, nasa biblioteka nosi naziv BIBLIOTEKA OSMAN MENKOVIC, Kamicani.

Bujrum svima koji podrzavaju rad naseg Udruzenja, koji vole Osmana Menkovica i oni koji vole fudbal.

Takoder 27.07. od 18:00 h okupljanje motorista na nasem stadionu…Hvala!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.