Održana Osnivačka skupština Bosanskog kulturnog centra

U Prijedoru je juče održana Osnivačka skupština Bosanskog kulturnog centra. Učesnici skupštine razmatrali su osnivački akt i statut, a imenovani su i organi udruženja, čiji je osnovni cilj očuvanje, promocija i razvoj kulturnog života naroda Bosne i Hercegovine, rekao je Sanel Jakupović, član Inicijativnog odbora za osnivanje Bosanskog kulturnog centra.

-Cilj je interakcija naroda Bosne i Hercegovine sa drugim narodima i njihovim kulturama. Kroz naše programske aktivnosti u budućem periodu ćemo pokušati da taj stepen kulturne promocije unaprijedimo – dodao je Jakupović.

U Bosni i Hercegovini mnogo je negativne energije, a Bosanski kulturni centar trebao bi da okupi ljude koji će raditi na promociji pozitivnih stvari, smatra Enes Hašić, koji je izabran za potpredsjednika Skupštine ovog udruženja.

-Ovo bi trebalo biti mjesto na kojem će se pričati o dobrim stvarima, o budućnosti mladih. Mene raduje da je ovdje jako puno mladih i nadam se da će oni prepoznati potrebu da se druže, da razgovaraju, da se i ne slažu, ali da nađu odgovore na vlastitu budućnost na ovim prostorima – izjavio je Hašić.

Osnivačkoj skupštini Bosanskog kulturnog centra prisustvovali su i predstavnici domaćeg i stranog diplomatskog kora. Inicijativa za osnivanje pomenutog udruženja pokrenuta je u januaru ove godine.

(B.D. Prijedor24.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.