Suzama i Fatihom ispraćeni tabuti ubijenih na Korićanskim stijenama

Suzama i Fatihom iz Identifikacionog centra Šejkovača u Sankom Mostu ispraćeni su tabuti za Vedro Polje u Hambarinama, gdje će sutra biti klanjana dženaza bošnjačkim žrtvama.

Većina od 86 žrtava ekshumirana je na zloglasnim Korićanskim stijenama i nakon 27 godina traganja konačno će naći smiraj.

Najmlađe žrtve koje će sutra biti ukopane su Samir (Sadika) Garibović, Emir (Kemala) Đonlagić i Suad (Mehe) Kljajić. Imali su tek 19 godina. Suad Kljajić bit će ukopan s ocem Mehom.

Porodice su ranije danas stigle u Šejkovaču kako bi se oprostile od najmilijih. Suze i neki jecaj prekidali su tišinu koja je danas vladala u hali u kojoj se nalaze i drugi posmrtni ostaci, neki identificirani, a neki još uvijek ne.

Najstarija žrtva koja će biti ukopana ove godine je Bećir (Adema) Bešić, koji je rođen 1931. godine.

Konačni smiraj naći će i otac i sin Hajrudin i Jasmin Elezović, braća Edin i Emir Elezović te Fahrudin Elezović.

Zajedno će ukopani biti i otac i sin Šerif i Zafir Bajrić te braća Zulić Mirsad i Suad, braća Jakupović Armin i Dedo, braća Grabić Mustafa i Vejsil, te braća Sivac Nedžad i Edin.

Dolazak kolone sa sehidima na glavni sanski trg

Suzama i Fatihom iz Identifikacionog centra Šejkovača u Sankom Mostu ispraćeni su tabuti za Vedro Polje u Hambarinama, gdje će sutra biti klanjana dženaza bošnjačkim žrtvama.Većina od 86 žrtava ekshumirana je na zloglasnim Korićanskim stijenama i nakon 27 godina traganja konačno će naći smiraj.

Gepostet von kozarac.ba am Freitag, 19. Juli 2019

Nakon kolektivne dženaze, posmrtni ostaci žrtava bit će ukopani u različitim mezarjima, a u skladu sa željama porodica.

Najveći broj žrtava bit će ukopan na šehidskom mezarju Kamičani, a ostali na šehidskim mezarjima Čarakovo, Hambarine, Bišćani, Skela, Rizvanovići te šehidskom mezarju Dabovci u Kotor-Varoši.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.