Promocija knjige Dragana Bursaća – PTSP spomenar

Jedan od najcitanijih kolumnista, novinar i rekorder po broju primljenih prijetnji, Dragan Bursac, odrzat ce u petak 02. augusta 2019. godine, promociju svoje prve knjige u Kozarcu. ”PTSP spomenar” bit ce predstavljen u Sali Mjesne zajednice Kozarac sa pocetkom u 20 sati.

Knjiga „PTSP spomenar“, je izazvala izuzetan interes javnosti. Pisana prepoznatljivim, rekli bismo bursacevskim stilom – s pregrst emocija, hrabro i beskompromisno, a istovremeno nevjerojatnom lakocom.

Govoreci o svojoj knjizi ”PTSP Spomenar”, Bursac kaze: ”Ono sto hocu reci je da je cinjenica kako je PTSP spomenar refleksija na rat. Nekada trenutacna, nekada s odlozenim djelovanjem. Znam da sve to mozemo staviti u ideoloski i aksioloski okvir rata, ali ima tu nijansi”.

Bursac je odrastao u Bosanskom Petrovcu gdje je zavrsio osnovnu skolu. Gimnaziju je zavrsio u Sremskoj Mitrovici. Godine 2002. je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci. Profesor je filozofije i sociologije. Novinarstvom se bavi od 1998., a nakon diplomiranja pocinje raditi kao novinar na Radio Banjaluci, zatim kao novinar i kolumnist na BUKA portalu. Redovito pise kolumne i za mnoge druge bosanskohercegovacke medije.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.