Kozarac.ba

KOLEKTIVNA ŠEHIDSKA DŽENAZA PRIJEDOR-KOZARAC 2019.

Dana 02.jula 2019. godine u prostorijama Medžlisa IZ-e Prijedor održan je još jedan sastanak Organizacionog odbora za kolektivnu šehidsku džennazu Prijedor-Kozarac. Prema posljednjim informacijama od 112 identifikovanih tijela već je 71 potpisana Saglasnost za klanjanje džennaze 20.jula, a prema saznanjima taj broj će se znatno povećati.

S obzirom na veliki broj šehida, donesena je odluka da se već 19. jula, poslije ikindije namaza, preuzmu tijela šehida u Šejkovači i formirana kolona uputi kroz Sanski Most gdje će se, po običaju, na Trgu ljiljana zaustaviti par minuta kako bi na dostojanstven način i učenjem Fatihe mještani Sanskog Mosta ispratili šehide. Nakon toga kolona sa šehidima uputit će se na Stadion “Vedro polje”- Hambarine, gdje će se između akšama i jacije proučiti Tevhid za šehide. Sutrodan 20. jula klanjat će se, inšallah, kolektivna šehidska džennaza sa početkom u 9:00 sati.

Ovim putem pozivamo sve muslimane Bošnjake da nam se pridruže u ispraćaju na ahiret nevino ubijene Bošnjake, dijeleći tugu sa šehidskim porodicama.

Organizacioni odbor

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.