KOLEKTIVNA ŠEHIDSKA DŽENAZA PRIJEDOR-KOZARAC 2019.

Dana 02.jula 2019. godine u prostorijama Medžlisa IZ-e Prijedor održan je još jedan sastanak Organizacionog odbora za kolektivnu šehidsku džennazu Prijedor-Kozarac. Prema posljednjim informacijama od 112 identifikovanih tijela već je 71 potpisana Saglasnost za klanjanje džennaze 20.jula, a prema saznanjima taj broj će se znatno povećati.

S obzirom na veliki broj šehida, donesena je odluka da se već 19. jula, poslije ikindije namaza, preuzmu tijela šehida u Šejkovači i formirana kolona uputi kroz Sanski Most gdje će se, po običaju, na Trgu ljiljana zaustaviti par minuta kako bi na dostojanstven način i učenjem Fatihe mještani Sanskog Mosta ispratili šehide. Nakon toga kolona sa šehidima uputit će se na Stadion “Vedro polje”- Hambarine, gdje će se između akšama i jacije proučiti Tevhid za šehide. Sutrodan 20. jula klanjat će se, inšallah, kolektivna šehidska džennaza sa početkom u 9:00 sati.

Ovim putem pozivamo sve muslimane Bošnjake da nam se pridruže u ispraćaju na ahiret nevino ubijene Bošnjake, dijeleći tugu sa šehidskim porodicama.

Organizacioni odbor

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.