KOZARAC BOGATIJI ZA JOŠ JEDNOG HAFIZA: AJDIN OKIĆ POSTAO NOVI HAFIZ KUR'ANA


U srijedu, 05. decembra 2018. godine, u Sarajevu je učenje Kur'ana napamet pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uspješno okončao Ajdin Okić i time stekao časnu titulu hafizul-Kur'an.

Hafiz Ajdin je rođen 09. juna 2000. godine u Bihaću, od oca Jasmina i majke Emsude iz Kozarca. Osnovnu školu je završio u Kozarcu, mekteb u Kamičanima, a zatim je upisao medresu Džemaluddin-ef. Čaušević u Cazinu u kojoj je na završnoj četvrtoj godini. Hifz je učio pred muhaffizom hfz. Mehmedom-ef. Kudićem, profesorom Cazinske medrese, krajem 2016. godine, a okončao memorizaciju Kur'ana krajem februara 2018. godine. U narednom periodu je sistematizirao učenje Kur'ana i intenzivno se pripremao za polaganje pred Komisijom za hifz.

Učenje pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u BiH, koju su činili hfz. Ismet-ef. Spahić (predsjednik), hfz. Mensur-ef. Malkić (član) i hfz. Haso-ef. Popara, je otpočeo 21. novembra, te nakon uspješnog petanestodnevnog učenja okončao 05. decembra, tekuće godine.

Završnom učenju posljednjeg dijela Kur'ana, pored Komisije za hifz, prisustvovali pored roditelja, uže porodice i prijatelja i muhaffiz hfz. Mehmed-ef. Kudić, profesor iz medrese dr. Rifet-ef. Šahinović, njegov bivši muallim i glavni imam Medžlisa IZ-e Kozarac, Amir-ef. Mahić.

Hafiska dova mladome hafizu će se proučiti u džamiji u Kamičanima, u nedjelju 30. decembra 2018. godine, a bit će upriličena i u organizaciji Medrese Džemaludin-ef. Čaušević u Cazinu.

Čestitamo mladom hafizu, njegovim roditeljima, muhaffizu, te svima koji su ovom činu doprinijeli uz hajr dove na oba svijeta!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.