Početak akcije asfaltiranje puta “Elezi-Hodžići” u Trnopolju

Drage komšije i prijatelji,

Već duže vremena pričamo da bi i mi poput drugih mjesta oko nas trebali pokrenuti akciju asvaltiranja naseg mjesta. Dok gledamo oko sebe primjere drugih mjesta i džemata koji slične akcije veoma brzo organizovaše i uspješno zaključiše mi ostajemo da provedemo jos jednu zimu koristeći neprikladan put.

Dakle lijepo nam je čuti i vidjeti kad god se asvatira neki novi put u našem kraju, ali ovakvi primjeri treba da nam posluže kao putokaz da se svi snovi mogu ostvariti samo ako postoji volja za to, a najvažnija je finansijska volja jer bez nje nema ničega.

Svi grade asfalt zato što im treba – ne da na njemu žive – pa bi isto tako i nama asfalt bio itekako koristan. Najbitniji korak je da pokrenemo ovu akciju, ali da bi akcija bila uspješna moramo da se solidarišemo, da svi da u njoj učestvujemo, i naravno da je finansijski podržimo. Vjerovatno će nam nešto pomoći doći i sa strane kada naši prijatelji vide da mi imamo stvarnu namjeru da se organizujemo i sami sebi pomognemo, ali opet ističem to se neće desiti ako se mi ne povedemo vlastitim primjerom.

Uzaludno nam je čekati da nam neko sa strane izgradi ovo dobro mimo nas. Mnogi drugi su to odavno shvatili i zbog toga nisu više čekali nego su finansirali svoj asfalt iz vlastitog džepa. Ako počnemo sa prikupljanjem novčanih sredstava sad u zimske dane do proljeća ćemo sigurno prikupiti dovoljno para da akciju uspješno završimo. Dakle vrijeme za asfalt je kako bi narod rekao sad ili nikad.

Midhad Pihić /predsjednik odbora za asfaltiranje puta “Elezi-Hodžići” u Trnopolju.


Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.