Izgradimo Vatrogasni dom!

Dragi nasi, vjerujemo da nema potrebe pretjerano pisati o znacaju i ulozi naseg Vatrogasnog drustva koje ove godine puni 125 godina svoga postojanja.

U prijeratnom vremenu nase drustvo bilo je jedno od najstarijih i najtrofejnijih drustava u Jugoslaviji a tu tradiciju uspjesnosti nasi vatrogasci nastavili su i u ovome poslijeratnom, povratnickom vremenu.

Vec deset godina nase vatrogasno drustvo uspjesno djeluje sa 70 dobrovoljaca i 50-100 godisnjih intervencija i ucestvuje u raznim drugim drustvenim aktivnostima.

U ovom desetogodisnjem periodu, krenuvsi od nule, naoruzani samopouzdanjem i ljubavi, uspjeli smo ponovo ozivjeti drustvo, obezbjediti edukaciju za vatrogasce, uz pomoc i podrsku raznih organizacija, drustava i pojedinaca uspjeli smo obezbjediti solidnu skupnu i licnu opremu i biti sposobni da djelujemo u raznim neprilikama. Dobili smo i priznanje i pomoc od lokalne vlasti i Vatrogasnog Saveza i jedino jos sto preostaje jeste i konacna izgradnja Vatrogasnog doma, kako bi se na jedan nacin zaokruzilo sve sto je neophodno kako bi ovo drustvo moglo jos bolje djelovati i spasavati ljudske zivote i imovinu.

Zadnjih nekoliko godina radilo se na prikupljanju potrebne dokumentacije, od lokacije do Projekta izgradnje Vatrogasnog doma.
Ovo je bio dug i mukotrpan proces ali mozemo konacno na kraju reci da se isplatilo i da danas mozemo reci da je izgradnja doma definitivno krenula.

Zahvaljujuci Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, u zadnja tri mjeseca realizovan je projekat izgradnje I faze izgradnje vatrogasnog doma, odnosno udareni su temelji za buduci vatrogasni dom!

Vjerujemo da smo ovim, otklonili i posljednje sumnje u izgradnju vatrogasnog doma, i dobili preduslove da krenemo u Akciju izgradnje vatrogasnog doma. Svjesni smo velicine ove akcije i zbog toga pozivamo sve nase sugradjane da nam se pridruze i pomognu na bilo koji nacin, da ovu akciju uspjesno, zajednicki realizujemo.

Predstoji mnogo toga da se uradi i iskreno se nadamo da ce nam naredna 2018. godina biti u znaku izgradnje naseg vatrogasnog doma.

Izgradnja doma je neophodna iz mnogo razumljivih razloga ali je i prijeko potrebna kako bi se kvalitetno zastitili vozila i oprema i sacuvalo ovo sa cim trenutno raspolazemo.

Ovo je nase prvo javljanje vezano za ovu akciju, pred nama je slijedeca faza, prikupljanje sredstava, trazenje donacija i slicno i iskreno se nadamo da cemo dobiti vasu podrsku u cijelom ovome procesu.

Za pocetak, svi koji zele da doniraju novac za vatrogasni dom mogu to uciniti na bankovne racune Vatrogasnog drustva Kozarac:

Vatrogasno drustvo Kozarac
M.Tita bb, Kozarac 79202
Unicredit bank AD Banja Luka, Ul. Marije Bursac 7, BA-78000 Banjaluka
SWIFT: BLBABA22
(IBAN) BA39 5514 9048 0036 4157
(OBAVEZNO NAPISATI SVRHU SLANJA NOVCA: “Donacija za izgradnju vatrogasnog doma”

ili na transakcioni racun: 551059-00015186-32 (za KM)

Takodjer to mozete uraditi i u prostorijama vatrogasnog drustva, svaki dan kod Mustafe Fazlica.

Listu donatora kao i sami tok akcije objavljivacemo putem nasih internet medija a i na panou vatrogasnog drustva.

Ovim putem pozivamo nasa udruzenja i organizacije kao i privrednike i pojedince da nam se pridruze i pomognu da izgradimo nas Vatrogasni dom!

Unaprijed zahvalni
VD-Kozarac

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.