Kozarac.ba

U Kozarcu danas oblačno vrijeme, u poslijepodnevnim satima očekuje se slab snijeg

U Bosni dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom.

U Hercegovini sunčano. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

U većem dijelu Bosne vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U Kozarcu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C

Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu na kolovozu.

Ugaženog snijega mjestimično ima na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, dok manjih sniježnih nanosa ima na magistralnim putevima: Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Resanovci. Skrećemo pažnju i na učestale odrone, kao i na mjestimično jače udare vjetra.

Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

  • Leka

    JARANE KAO NOVINAR SI NENADMASIV MISLIM I U BIH A VIDIM SAD SI I METEREOLOG ZA KOZARAC I OKOLINU NEZAMJENJLJIV.

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.