U Kozarcu danas oblačno vrijeme, u poslijepodnevnim satima očekuje se slab snijeg

U Bosni dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom.

U Hercegovini sunčano. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

U većem dijelu Bosne vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U Kozarcu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C

Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu na kolovozu.

Ugaženog snijega mjestimično ima na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, dok manjih sniježnih nanosa ima na magistralnim putevima: Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Resanovci. Skrećemo pažnju i na učestale odrone, kao i na mjestimično jače udare vjetra.

Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.