KOZARAC-Jutarnji trač…

Jutros je osvanuo jos jedan hladan i oblacan pazarni dan, i vise se ne sjecam kad sam zadnji put vidio sunce, ali kako predvidja ovaj pametni telefon, mogli bi ga vec sutra vidjeti…

“Europske perspektive BiH poljoprivrede”, naziv je foruma koji se danas odrzava u hotelu Prijedor u Prijedoru.

Forume sa poljoprivrednim proizvodjacima u Bosni i Hercegovini provodi Ured specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini u deset bh. gradova.

Dijalog o razvoju ruralnih zajenica i zaposljavanju u oblasti poljprivrede, ima za cilj da osvijetli pitanja EU integracija i znacaja EU podrske u procesu jacanja BiH konkurentnosti poljprivredne proizvodnje i razvoju ruralnih podrucja.

Ovi forumi u deset gradova BiH ce biti direktna prilika za obracanje i neposredan razgovor izmedju predstavnika EU Delegacije u BiH, poljoprivednih proizvodjaca, udruga, zadruga, profesionalaca u oblasti i kompanija u lancu poljoprivredne proizvodnje.

Projektom je predvidjeno da pored zvanicnika EUSR i Delegacije EU u BiH, forum ukljuci i obracanje strucnjaka iz EU, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, cije je iskustvo u procesu EU integracija relevantno za BiH i koji mogu tokom foruma dati odgovor na kljucna pitanja koja su adresirana iz publike.

Na danasnjem forumu bice prikaz kratkog filma:”Perspektive poljoprivrede i ruralnog razvoja u BiH” .

Danasnji forum, ambasadorica Ambasade SR Njemacke u BiH Christiane Hohmann iskoristila je da posjeti Uzgojno selekcijski centar NRF-a u Kozarcu, odnosno farmu krava Arifagic Investmenta, te se na licu mjesta upoznala sa ovim projektom kao i problemima sa kojima se susrecu nasi poljprivredni proizvodjaci.

Sama ambasadorica je na kraju bila impresionirana onim sto je vidjela i istakla zadovoljstvo da postoje ovakvi projekti i obecala snaznu podrsku u rijesavanju nekih problema.

Toliko za ovaj cetvrtak 😉

Selam Kozarac…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.