Vozači oprez: Saobraća se po zaleđenim i klizavim kolovozima

Vozači oprez: Saobraća se po zaleđenim i klizavim kolovozima

U Bosni i Hercegovini danas će prije podne, biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne sunčanije, uz postepeno naoblačenje sa zapada prema kraju dana i u večernjim satima.

U večernjim satima slab snijeg se očekuje na zapadu Bosne. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni. Dnevne temperature od -2 do 3, na jugu od 2 do 7 °C.

U Kozarcu prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne sunčanije. Dnevna temperatura oko 0 °C.

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, izdvajamo putne pravce: Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište, Bosanski Petrovac- Oštrelj-Drvar.

Na mjestimično jake udare vjetra, upozoravaju i u južnim krajevima naše zemlje. U ostatku zemlje kolovozi su pretežno vlažni i klizavi, u južnim krajevima suhi. Vozači se mole da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.