KOZARAC-Jutarnji trač…

Treci dan u godini i pao je prvi ovogodisnji snijeg. Bijelonja nas je jos na sabahu veselo docekao, ali nisu mu se bas svi toliko obradovali.

Valjalo je ustati iz topla kreveta i prije odlaska na posao uzeti lopatu ili metlu u ruke. Kako je to obicaj kod nas u Bosni, snijeg nas je u ovo januarsko jutro ponovo iznenadio tako da je odmah nastao i kolaps u saobracaju.

Nekada je snijeg dobar, pogotovo kad napada do metra i vise, bolje, kao i poplava, uradi na pomirenju nego najbolji projekti iz NVO sektora. Pomiri nas u sekundi, te se svi fatimo lopata i grcemo, negledajuci ni na vjeru a ni naciju…

Snijeg je za djecu najveca radost, i za nas sto radimo na virtualu, lijepo ga je vidjeti ujutro na ekranu, piti kafu i lajkati ga 🙂 Tako je i ovo jutro, virtual u momentu zabijelio, i snijeg u januaru, u sred zime, je danas udarna vijest. 😉 Vidi se i po ovome Jutarnjem tracu.



Snijeg je dobar i za neke trgovce, jutros su se lopate za snijeg prodavale ko halva, i ko se nije snasao do podne, morao je placati da mu se ocisti ispred ulaza, lokala, sto je obradovalo i nas koji znamo samo lopatati, i tracati 🙂



Jedni mi prijatelji kazu da sam ih pozitivno iznenadio, bezobzira na muke o kojima pisemo, neki su se zalili da ne stignu ni sve procitati. Vjerovatno bih trebao usporiti sa pisanjem, pogotovo sto ce doci vrijeme kada necemo stizati na sve strane, ali kako da ne objavim da je danas pao snijeg? 🙂






Mozda jesam paranoik, ali to ne znaci da me neko ne prati i ne cita 😉

Dosta nas je znalo zakaciti autom postavljene cunjeve na trotoarima, cak i ljeti kad su koliko toliko vidljivi, zato treba obratiti paznju na njih posebno zimi u ovim uslovima. Dovoljno je da prodje grn i da ih prekrije i da lako natrcete karterom na njih.

Savjet za sve da budu oprezni, cunj u snijegu 🙂






Jutros su se, u kafe Galerija, okupili clanovi Uprave FK Bratstvo, nekoliko navijaca i simpatizera naseg kluba, te uz kafu i prijatnu i vedru atmosveru razgovarali o narednim koracima kojima treba krenuti, kako bi klub nastavio da zivi u jos boljim uslovima.

Ovo je jedan vid radnog ispijanja kafe, pored redovnih sastanaka, jer je sad vijeme kada se treba svakodnevno boriti i raditi da bi se klub vratio i podigao na nivo koji svakako zasluzuje, ako nista zbog svoje istorije, a da ne govorim zbog buducnosti nase djece koja u njemu treniraju i igraju.

Jos uvijek ne mozemo izlaziti sa vise informacija, ali vec radimo na podizanju i oficijelne stranice Bratstva i u saradnji sa kozarac.ba, nadamo se da ce se i problem informisanja sire javnosti popraviti i rijesiti.

Ono sto se kratko moze reci, jeste da nam sad najvise treba, truda, strpljenja, vremena i podrske, i da malim koracima vec idemo tim pravcem, iskreno se nadamo da ce se to ubrzo prepoznati i cijeniti.


Uvijek na visini zadatka, nas komadant, nas uzor kakvi trebamo biti… te nadzorni i propagandni organi

Toliko za ovo prvo snijezno javljanje, a evo vec, dok pripremam ovaj Jutarnji, sunce vec probija oblake i lagano topi bjelonju, mada vjerujem da ce biti tu jos dana za megdana.

Zivot, ide i prolazi, dan za dan, tren za tren, trac za trac, juce sam pisao o veselju i sreci zbog sklapanja novog braka, i pocetka jedne nove price, danas smo vec morali javljati tuznu vijest da nas je napustio nas CustiC (Alije) Hasan u 73. godini života.

RAHMETULLAHI ALEJHI-HA RAHMETEN VASIAH!

Zelim ovom prilikom izraziti iskreno saucesce, porodici i svima koje je pogodila ova vijest. Sa dovom da mu se Allah, smiluje i oprosti, a nama svima podari uputu i sabur.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.