KOZARAC-Jutarnji trač…

Za Kozarac ljeti, mozemo reci da je poput New Yorka 🙂 mjesto koje nikada ne spava, i obicno su sabahski ezani u cetiri znak da je vrijeme za fajront u kafanama i da je vrijeme ici kuci. Zimi je vec to druga prica, dan pocinje sa sabahom, oko sestice, a vec sat, dva nakon jacije, oko osmice, devetke, zatvaraju se kapci na pendzerima i ide u krpe.

Ponekad i volimo da se nista i ne desava, jer nazalost uglavnom to budu belaji, smrtni slucajevi, provale, saobracajke, i to se sad najvise istice u ovoj zimskoj kolotecini, ima toga i ljeti ali se ne primjeti toliko u svoj onoj trci i ganguli.

Dani su kratki, malo sunca vidimo, noci su duge, hladne i mracne, pa je nekako i prirodno lako, blago upasti u depresiju ili nostalgiju, zavisno koga sta zulja i gdje ko ima oziljke.

Kako odem u Krkice u pola deset na kafu, kad osjetim da ne vidim buducnost u Kozarcu, tako isto pobjegnem na Kozaru kad osjetim da me carsija gusi, bilo zbog magle i smoga, bilo zbog zlobe i hasumluka. I vjerujte, planina je lijek za mnoge bolesti…


Necu u ovome Jutarnjem pisati o problemima, to u biti i nije nista novo, to svi znamo i toga smo svjesni, sad je veci uspjeh naci pozitivnu pricu i uspjesne akcije. Na kraju, dotakli smo se samo jednog pitanja a to je kako poboljsati kvalitet zivota u Kozarcu, a ono nazalost otvara Pandorinu kutiju, tako da sad treba biti krajnje oprezan.

Danas cu vas upozoriti na radove na dionici puta Kozarac-Mrakovica, koji su nedavno zapoceti. Plasim se da je obim posla velik i da se nece zavrsiti do pocetka novogodisnjih prazika, a ni prije prvog snijega, a kako se radi o dosta nepreglednim krivinama, treba biti jako oprezan na tim mjestima.





Inace, trcim ujutro do Sedre, da se umijem i da odrzim kondiciju, a malo i smanjim stomak 🙂 znam da mi ne vjerujete 🙂 ali ovaj put sam se odlucio ici trcati u gym. Vjerujem da je na Zapadu to vise popularno, ono prije ili poslije posla u gym, cisto radi forme, linije, ljetne garderobe :), jer to u Bosni i nije toliko, ko ni da zensko vozi konjska kola. Jesi li krenuo trcati, a ne bavis se profesionalno sportom, odmah kazu: eno ga poludio…

Hvala Bogu Kozarac, zahvaljujuci porodici Solak, ima GYM, i zaista drago mi je vidjeti da to postaje popularno i kod obicne raje. Ne dizati tegove samo radi misica, malo i radi sala 🙂



I tako, malo na Mrakovicu, malo u teretanu, malo na posao, malo na kafu, nije lako svaki dan pisati statuse na fb, a kamo li Jutarnje traceve… Al sta da se radi u ovo ludo doba?

Selam, Kozarac…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.